Joi, 3 mai 2018 între orele 18.00 – 21.00 va avea loc vernisajul expoziției RETINARIUM al artistului Laurențiu Midvichi, la Palatul Parlamentului, Sala de expoziții Constantin Brâncuși.

Deschisă publicului în perioada 3 – 31 mai (zilnic, 9.00 – 17.00), expoziția  cuprinde cea mai recentă serie de lucrări, însumând aproximativ 20 de picturi pe pânză.

„Dacă la prima vedere lucrările sunt foarte diferite din punct de vedere tematic, aș putea spune că numitorul lor comun poate fi găsit în povestea din spatele fiecărei pânze. Picturile pot fi văzute ca  un fel de jurnal, o punte peste timp, restanțe ale memoriei sau instantanee aleatorii. După ce am dedicat câțiva ani seriilor Labirint și Ciulini, am simțit nevoia să revin la un gen de pictură pe care l-am abandonat temporar și să mă aplec asupra unor scene pe care știam că le voi transpune în culoare la un moment dat.  Dorința mea a fost aceea de a grupa într- o serie nouă de lucrări secvențe scurte întipărite pe retină, locuri pe care le-am văzut, momente trăite cândva sau fragmente aparținînd imaginarului, fără o legătură aparentă.”

Laurențiu Midvichi (n. 1979, Tulcea) este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti – Secţia Artă Murală (2002), şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut 20 de expoziţii personale în țară și străinătate şi a participat la numeroase de expoziţii de grup. Din 2013 participă în tabere de creație și rezidențe artistice în România și Bulgaria. Se bucură de o activitate prodigioasă în domeniul book-design în cadrul editurii Polirom între anii 2008-2013.  Este laureat al unui important număr de premii naţionale pentru pictură şi grafică. Trăiește și lucrează în București.