Proiectul Tineret în Acţiune (Acţiunea 1.2) – „Lights! Cameras! Action in Communities!” întoarce luminile reflectoarelor dinspre oraşele mari către micile comunităţi.

Suntem curioşi să aflăm poveşti temerare despre oameni care inspiră comunitatea ta. Fie aveţi un foarte bun povestitor, poate e cineva cu talent la încondeiat ouă, cântă fain la acordeon, a descoperit un truc şi acum are cele mai frumoase legume din sat  sau orice altceva ce merită scos în evidenţă.

Orice talent ar avea, toţi îl cunosc şi se mândresc cu el. Câteva astfel de exemple ar fi couch surfer-ul Mihai Bursesc, Gabriel Brebenar, cititorul de la Basarabasa, sau Petre Diaconescu, cel care îi ajută pe alţii să se lase de băut. Nu sunt oameni care vor rămâne în cărţile de istorie, însă sunt oameni care fac lumea mai bună, cel puţin un colţ de-al ei şi vrem să mai aflăm astfel de oameni.

Dacă ştii pe cineva inspiraţional în comunitatea ta, noi te ajutăm să faci un scurt-metraj documentar despre el şi comunitatea ta, pe care îl vom prezenta apoi marelui public.

Proiectul va consta în traininguri cu profesionişti din comunicare şi media pe următoarele teme: cercetare de teren, storytelling, filmare, editare video, traininguri ce vor avea loc în Bucureşti. După primele 7 zile de traininguri, vei merge în comunitatea ta unde vei pune în aplicare cele învăţate. Vei realiza un scurt-metraj despre personajul ales de tine şi despre localitatea ta. Apoi te vei întoarce pentru finalul trainingului, unde vei învăţa să-ţi editezi video-ul. La final, scurt-metrajele vor fi prezentate publicului.

Pe scurt:

> 11 zile de training + 7 zile de filmat

> socializare, învăţare non-formală şi fun

> posibilitatea de a face cunoscută povestea comunităţii tale

> cazare şi masă (3 mese pe zi şi gustări) acoperite
100% şi decontare 70% din transport

> toate materialele asigurate, inclusiv camere de filmat
de format mic, uşor de manevrat

Perioada: 8-26 aprilie 2013

Condiţii de participare:

– vârsta cuprinsă între 18-30 de ani

– localitate de provenienţă cu sub 25.000 de locuitori (chiar dacă în prezent localitatea de rezidenţă este una cu peste 25.000 de locuitori)

– persoană aflată în căutarea unui loc de  muncă

 Inscrie-te aici: http://lcaincommunities.wordpress.com/inscrie-te/

 alte detalii:

Alexandrina Nicolescu

Project Manager “Lights! Cameras! Action in Communities!”

http://lcaincommunities.wordpress.com

alexandrina.nicolescu@gmail.com