Festivalul Internațional Francofon de Improvizație și Teatru Universitar de la Timișoara

27-30 martie 2017

La finalul Lunii Francofoniei, Timișoara se transformă din nou, pentru 4 zile, într-un hotspot al teatrului universitar francofon și al improvizației teatrale ! FIFITUT – Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara revine cu cea de-a XI-a ediţie !

Nu mai puțin de 9 echipe, din țară și din străinătate, sunt aliniate la start. Festivalul aduce împreună aproximativ 40 de studenți pasionați de teatru și improvizație din Bucureşti (UNIBUC & UPB) , Braşov, Craiova, Iaşi, Timişoara (UVT & UPT), Franța și Serbia.

Deschiderea oficială a Festivalului are loc marți, 27 martie, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest. Fiecare trupă are la dispoziție 30 de secunde pentru a se prezenta într-un mod creativ, pentru a atrage de la bun început simpatia publicului. În prima seară, își vor demonstra talentele profesioniștii prin meciuri de improvizație care îi pun față în față pe formatori și pe lectorii de limba franceză de la universitățile din România. Programul serii este întregit de un spectacol al trupei Teatrul Portabil din Timișoara.

Zilele sunt intense în pregătiri, iar serile sunt rezervate meciurilor de improvizație, în care publicul are un rol determinant! Miecuri și joi, de la ora 18, Aula Magna se transformă într-un ring al duelurilor dintre echipele participante.

Formarea este asigurată de Lali Ducasse și Lionel Lainard de la compania Dirlida din Toulouse (Franța) și de Renaud Leclercq de la Ligue d’Improvisation Professionnelle Wallonie-Bruxelles din Belgia, cu sprijinul lectorilor de limba franceză din România.

Finala FIFITUT are loc vineri, ora 19, la Centrul Cultural Ambasada. În închiderea Festivalului, Institutul Francez propune un moment inedit : French KaraROCKé Live. Toți iubitorii muzicii franceze sunt invitați, de la ora 21, la Ambasada, pentru a-și demonstra talentele sau, pur și simplu, pentru a se bucura de muzică bună la un karaoke rock, însoțit de un live band. Cadrul sonor este creat de o trupă formată din Radu Pieloiu (tobe), Mihai Moldoveanu (bass), Ana Pieloiu (chitară), Marcelle Poaty-Souamy (clape). Playlistul, publicat pe site-ul Institutului Francez, conține atât melodii franțuzești care au făcut senzație, cât și melodii de descoperit.

Programul complet este disponibil pe pagina de Facebook și pe site-ul Institutului Francez din Timișoara.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Festivalului.

Evenimentul este organizat Institutul Francez din Timișoara, cu sprijinul Ambasadei Franței în România.

Sponsori: MGI Coutier, Helpline, Auchan, Fornetti, Carpat Sticks.

Parteneri: Universitatea de Vest din Timişoara, Lectoratele Franceze din Universitățile participante, Agenția Universitară a Francofoniei și Centrul de Reușită Universitară UVT,  Delegația Wallonie-Bruxelles International, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Centrul Cultural Ambasada, Asociația Apeca, Asociația Hexagone, Teatrul Portabil și compania Dirlida.