Zona Arts&Crafts din cadrul B’ESTFEST Park prinde din ce in ce mai mult contur transformandu-se intr-un spatiu creativ si spontan unde cei prezenti la festival au la dispozitie o multitudine de workshop-uri menite sa le stimuleze simtul frumosului. Celor deja anuntate li se mai adauga inca doua, de aceasta data pe partea de tehnica si arta fotografica. Pe langa acestea, zona de Arts&Crafts Area va gazdui si proiectul de arta contemporana Gibraltar ultraperiferic art corner. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2011 se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe malul lacului Pasarea din comuna Tunari (in nordul Bucurestiului, la doar 10 minute de Piata Presei Libere).

Modernism.ro este o plaforma de promovare a artelor contemporane romanesti care timp de trei zile va putea fi explorata la B’ESTFEST Summer Camp in varianta analog, in cadrul unui proiect interactiv numit Gibraltar ultraperiferic art corner. Artisti printre care Aurel Tar, Francis Chiuariu, Mihai Zgondiu, Ioana Ciocan, Irina Tanase, Mirela Traistaru, Florin Tomescu, Christo, Iosif Iser, Camil Ressu, Dorel Gaina, Cristi Farcas si Lucian Muntean vor fi expusi cu lucrari originale intr-o pagina online supradimensionata, cu caracter monumental. Experimentul analog parcurge in sens invers fluxul de informatii transmise in mediul online, aducand in offline chiar in carne si oase un display expozitional inedit prin forma si continut. Gibraltar ultraperiferic art corner este la baza o manifestare street-art in care publicul este invitat sa creeze la randul sau si sa interactioneze cu obiectul-instalatie. De altfel, dupa incheierea festivalului toate lucrarile realizate de publicul spectator in cadrul acestui proiect vor fi prezentate ulterior pe Modernism.ro precum si pe site-ul www.aureltar.eu.

Tot in zona Arts&Crafts se vor organiza workshop-uri de arta fotografica si expozitii foto, predominante fiind fotografiile de evenimente. Tiberiu Crisan, unul dintre cei mai apreciati fotografi de concert din tara, va fi prezent in cadrul festivalului in cadrul unui workshop axat intocmai pe tematica festivalului. Cu un portofoliu impresionant din care nu lipsesc artisti precum Santana, Metallica, Roisin Murphy, Manu Chao, Alice Cooper, Marilyn Manson sau REM, fotografiati la numeroase festivaluri de muzica printre care Sziget si chiar B’ESTFEST, Tiberiu va discuta despre tehnica si numeroase alte aspecte de care tinerii fotografi in devenire ar trebui sa tina cont in realizarea reportajelor fotografice la astfel de evenimente. Mai multe detalii despre inscrierea la workshopul de fotografie sunt disponibile pe site-ul www.bestmusic.ro.

Lui Tiberiu Crisan i se vor alatura in zona de Arts&Crafts si numerosi alti fotografi care isi vor expune lucrarile, printre ei numarandu-se Steven Wallraf, Florin Panaitescu, Alex Popovici si  Alina Filofteia Coltos, cei doi din urma oferind la randul lor o serie de tips & tricks pentru o fotografie reusita.

B’ESTFEST Summer Camp 2011 va avea loc vara aceasta in perioada 1-3 iulie, intr-o noua locatie in nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari, la doar 10 minute de Piata Presei Libere. Line-up-ul festivalului va include trupe ca Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Pendulum (live), House of Pain, Flogging Molly si Hadouken!, dar si nume autohtone, printre care Suie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma si Sarmalele Reci. Biletele pentru aceasta editie sunt in prezent disponibile la preturile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul pentru acces in camping, urmand ca in zilele de eveniment, acestea sa fie disponibile doar la intrarea in zona de festival, la pretul de 150 lei pentru biletul de o zi, 285 lei pentru abonament si 15 lei pentru voucherul de camping. Copiii sub 12 ani au gratuitate iar elevii si studentii beneficiaza de 50% reducere, daca vin cu gasca de prieteni la festival, detalii pe www.bestfest.ro sau la adresa de email [email protected]