SURREAL UNITED

„BE SURREAL! BE UNITED!”

Muzeul  de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal a găzduit în 7 Martie 2018 vernisajul expoziției Surreal United, expoziție ce îi are ca protagoniști pe artiștii contemporani sibieni: Andrea Gabriela Bernath-Doncuțiu și Claudiu Rudolf Doncuțiu. Evenimentul s-a bucurat de participarea conducerii Muzeului Național Brukenthal, a cadrelor didactice de la Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității Lucian Blaga Sibiu, cât și studenți, elevi și profesori de la Liceul de Artă Sibiu.

Surreal United reprezintă cel de al treilea demers expozițional al celor doi, pictor și grafician. Producțiile lor artistice, deși de facturi diferite, se completează prin faptul că simbolistica se îmbină pe când tematicile pun în lumină difențele de abordare.

Expoziția ce poate fi vizionată până în data de 1 Aprilie a anului curent, aduce în atenția dumneavoastră lucrări de pictură și grafică aflate sub semnul realismului magic. Realitatea este diferită pentru fiecare dintre noi, dar Surreal United ne  provoacă să ne întrebăm: „ce este real în fond ?”. Cu un puternic caracter suprarealist, sugerat de titlu, artiștii își unesc viziunile pentru a rezulta magia unei noi lumi, unde vom putea explora în voie intimitatea acestora.

Artiștii, Andrea Gabriela Bernath Doncuțiu și Claudiu Rudolf Bernath Doncuțiu și curatorii Alexandra Gălăbuț și Alexandru Constantin Chituță au deschis astfel în mod artistic prima expoziție din acest an din cadrul Muzeului de Artă Contemporană, de față fiind un public numeros.

Ca dovadă a deschiderii expozanților spre public și din dorința de a crea un cadru propice pentru cei prezenți, a fost amenajat și un mic spațiu de creație pentru copii astfel evenimentul nostru devenind pe de-antregul frumos atunci când micii artiști s-au dedicat unui adevărat performence! Au desenat, decupat și ne-au oferit momente spectaculoase. Ce să mai încolo și-n coace, micii artiști ne-au arătat că prima formă de UNITED a fost și va rămâne joaca!

Dorim să mulțumim și să salutăm încă o dată publicul prezent la eveniment. Ați fost minunați iar aprecierea dumneavoastră cu singuranță se va transforma în motivație, dincolo de bucuria întălnirii!

YOU WERE SURREAL! UNTIL NEXT TIME, STAY UNITED!