Conferințele de joi de la Palatul Suțu

„Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”

 

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită la cel de-al doilea eveniment al acestui an din seria de conferințe organizate în zilele de joi.

Joi, 22 februarie 2018, ora 18:30, va avea loc conferința „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”, cu Delia Marinescu, coordonatoarea Secției de Artă a Muzeului Municipiului București.

”Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București” este o conferință în cadrul ciclului de conferințe ținute în ultima zi de joi a lunii de unul dintre specialiștii Muzeului Municipiului București. În acest caz, prezentarea va urmări istoria unei instituții de Artă ce se naște în perioada interbelică și continuă și astăzi. Pinacoteca Municipală este o colecție de artă aparte, unică în peisajul instituțional artistic bucureștean ce are un traseu foarte interesant și dificil.

O istorie de 85 de ani în care nu doar timpul s-a cumulat, ci și evenimentele, momentele de glorie ori de cumpănă, momente ce merită depănate. Așa încât, ne întrebăm astăzi, cum am ajuns aici? Iată întrebarea fundamentală a conferinței.

Vă așteptăm cu drag să audiați o poveste ce face parte din istoria Bucureștiului și a noastră, a bucureștenilor.

Intrarea: 10 lei. Cu ocazia acestei conferințe, programul expoziției „București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri” se va prelungi până la ora 21.00.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.