După expoziția care a avut loc la Alba Iulia, proiectul 100 de chipuri românești a fost inaugurat azi, 13 februarie 2018 la București.

Timp de un an de zile fotograful Radu Chindriș îi va surprinde pe unii dintre cei mai importanți o sută de români ai momentului cu aceeași tehnică folosită pe 1 decembrie 1918, pentru a-i culege într-un album care sintetizează România anului 2018.
Vino să vezi cum fotografiile pe colodiu umed prind viață în fața ochilor tăi sau urmărește călătoria noastră pe pagina 100dechipuri.

Ședințele foto cu aparate produse între 1860 și 1920 au loc în lobbyul Athenee Palace Hilton Bucharest, un reper istoric cu o tradiție de 104 ani.

La ședința foto de azi unul dintre invitați a fost Dumitru Prunariu, care la 14 mai 1981 a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.

Toți cei prezenți au avut ocazia să-l vadă la lucru pe Radu Chindriș și să asiste la miracolul fotografiei clasice. Vedete au fost și aparatele foto originale din colecția autorului.

 

 

foto Lucian Muntean