Pictorul Bogdan Mihai Radu – recunoaștere anticipată la Oxford International Art Fair 2018

 

Comunicat de presă

București, 2 februarie 2018

 Artistul român Bogdan Mihai Radu va participa la Oxford International Art Fair  OIAF 2018, fiind ales – alături de alți doi artiști, premiați la nivel internațional – ca reprezentativ din punct de vedere vizual pentru ediția de anul acesta a târgului. Concret, dintre sutele de lucrări a 150 de artiști și galerii participante, trei au fost alese pentru caruselul de imagini de pe pagina principală a site-ului festivalului (www.oxfordinternationalartfair.com), una aparținându-i artistului român.

 

Ceilalți doi favoriți sunt Yanfei Wang (S.U.A.) și August Vilella (Spania).

 „Sunt realmente emoționat, o dată pentru că e prima mea participare la un târg internațional de artă și apoi pentru că această alegere, din partea organizatorilor, de a-mi expune una dintre lucrări – cumva ca preferată, alături de altele două – m-a surprins și m-a bucurat enorm. Desigur, nu pot să nu recunosc că aștept cu mare nerăbdare premiile de la sfârșitul evenimentului (care, da, este unul competițional), dar simpla expunere a lucrării mele ca reprezentativă pentru această ediție o consider un succes încurajator.” a declarat artistul.

 

La rândul său, Amit Waysler, agentul internațional al pictorului, ne-a spus: „Am simțit, din prima secundă în care i-am văzut pânzele lui Bogdan, că are valențe reale de ieșire pe piața internațională de artă. Și am decis s-o facem cu pași mici, alegând un târg „tânăr”, aflat la a cincea ediție, dar cu un potențial extraordinar de creștere. Iar alegerea uneia dintre lucrările cu care Bogdan va participa la acest concurs – dintre sute, poate mii – este un motiv de mare entuziasm și optimism, atât în legătură cu evenimentul în sine, cât și cu ceea ce va urma.”

 Oxford International Art Fair va avea loc între 23 și 25 februarie 2018 la primăria celebrului oraș britanic, centru de renume mondial, în care se află cea mai veche universitate din lumea anglofonă.

 Pentru detalii:  Amit Waysler [email protected]

 Bogdan Mihai Radu  (0040) 721 811 101

[email protected]

www.bogdanmihairadu.com

Foto arhiva personală a artistului.