LAPSUS Art Space

Paintings by Silvia Moldovan

Vernisaj: joi 1 februarie 2018

Durata expoziției: 1 – 28 februarie 2018

Orar: vineri – duminică, 16 – 20h

Peneș Curcanul, 4-5, etajul 1, camera 27, Timișoara

www.lapsusartspace.ro

https://www.facebook.com/events/102465573905089/

 

Spațiul de artă LAPSUS deschide expoziția Paintings by Silvia Moldovan, absolventă a Facultății de arte și design din Timișoara, specializarea pictură.

Dezvoltat ca o continuare a cercetărilor personale începute în timpul studiilor masterale, ansamblul de lucrări “Adânc de Apă” e un exemplu al procesului abstractizării în pictură. Pentru Silvia Moldovan abisul e o componentă a naturii sublime pe care o transpune în spațiul expozițional prin colaj, grafism și prin tehnica picturii în straturi. Compoziția este latentă – ea se relevă pe măsură ce ochiul privitorului se acomodează cu tonurile joase dispuse în plane multiple paralele cu o continuitate în câmpul profunzimii imaginare.

Silvia Moldovan (n. 1983) trăiește și lucrează în Timișoara. Activitatea sa expozițională include: Trup cu pești, Triade, Timișoara (2014); Junge Kunst, Herrenhof Mussbach Gallery, Neustadt an der Weinstrasse (2013); Ce pieritor e omul, gândește albatrosul…, Atelier DIY, Timișoara (2013).

LAPSUS Art Space este un spațiu independent condus de artiști ce trăiesc și lucrează în Timișoara. Inițiat din necesitatea artiștilor emergenți pentru un forum de discuții și expunere, LAPSUS e o acțiune curatorială ce are ca scop (re)descoperirea artiștilor tineri ai scenei locale. Fondatorii spațiului sunt Alexandru Boca și Cătălin Bătrânu, artiști interdisciplinari interesați de utopii personale, subconștient, natură și temporalități multiple în expresie artistică actuală.