Theodor Moise
Everything in White
– solo show –

Galeria creart
02 noiembrie – 03 decembrie 2017
creart, Piata Alexandru Lahovari, nr. 7, 010464 Bucharest, Romania

Vernisajul: 02 noiembrie, 19:00 – 21:00

Curator: Răzvan Ion

“Albul este culoarea absoluta care reflecta lumina în mod egal pe toată suprafața de undă a spectrului, creând senzația spațiului continuu. Suma tuturor culorilor sau absența lor generează albul. De aici obsesia vopsirii tuturor lucrurilor în mod abuziv. Fie ca este vorba de fotografie, desen, pictura sau obiect, toate reflectă aceasta idee. Hegel argumentează că “personalitatea se exprima în totalitatea acțiunilor și produselor sale”. “Everything in White” este un exercițiu continuu, o lupta nesfârșită cu idealizarea lucrurilor și de purificare a memoriei personale.” (Theodor Moise)

“Lacan vorbește despre sfera simbolică unde ego și identificările sale aparțin imaginarului. La Moise, albul este un imaginar purificator imperfect, penetrabil. El exorcizează, purifică ambianța într-o reprezentare a propriei realități. Conștient că albul nu e decât proiecția unui nou început. Imposibilitatea albului devine definitivă. 
Modul de expunere amintește de conceptul de “obiect devenit spațiu”. Unde spațiul devine profund prezent, iar plasarea de obiecte crează o stare a spatiului.” (Răzvan Ion, extras din eseul “Thodor Moise – Everything in White”)

Theodor Moise (n. 1996) este artist și grafician. A expus în diverse contexte, a editat și ilustrat cărți și reviste. Recent a fost selectat în expoziția “Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin. Trăiește și lucrează la București.

Instagram: theodormoise

Eveniment organizat de Primăria Capitalei prin creart