Cea de-a patra ediție a Bucharest Art Week are loc anul acesta în intervalul 14-22 octombrie în mai multe spații din capitală și se construiește în jurul unui subiect deosebit de grav: războiul din Siria și consecințele sale. Tema ”Corespondență de război” este formulată pornind de la o serie de întrebări cu privire la rolul artistului și însemnătatea artei contemporane, în contextul actual al războiului ce zguduie Orientul Mijlociu și afectează politic, administrativ, social și cultural întreaga Europă.

14 octombrie, ora 19:00 Teatrul Evreiesc de Stat

Festivalul debutează sâmbătă cu ”Corp străin”, un spectacol acut și actual despre identitate, migrație și război, plecând de la poveștile personale ale membrilor echipei artistice.

În cadrul Bucharest Art Week, ”Corp străin” a fost ales ca eveniment de deschidere și totodată ca punct de plecare în dezvoltarea temei ”Corespondență de război”, simbolizând un prolog pentru restul evenimentelor din săptămână și un prim pas în (auto)adresarea unor întrebări ce țin de felul în care fiecare dintre noi ne raportăm la război și la consecințele sale.

Acces liber pe bază de rezervare la [email protected]

Regia: David Schwartz // Actori: Iolanda Covaci, Alexandra Fasolă, Anka Levana, Alice Monica Marinescu, Fatma Mohamed, Katia Pascariu // Muzica: Mihai Prejban (chitară), Feras Sarmini (vioară), Juan Negretti (percuție), Sorin Antonie (clape) // Scenografia: Mișa Dumitriu // Artist asociat: Ioana Florea //

Text și scenariu: colectiv

15 octombrie, ora 19:00 Macaz Teatru Coop

Bucharest Art Week continuă cu spectacolul ”Nu ne-am născut în locul potrivit”, bazat pe poveştile a cinci oameni care au trăit experienţa refugiului.

Spectacolul va fi urmat de o discuție cu artiștii din spectacol și invitații Mugur Grosu, Cristina Iacob, Nona Șerbănescu și Andrei Șerban, artiști care au participat la o călătorie de documentare în Iordania la tabăra de refugiați al Zaatari în cursul acestei veri.

Discuția va fi însoțită de o expoziție de fotografie și desene realizate în timpul documentării din Iordania și de proiecții foto-video din călătorie.

Acces liber pe bază de rezervare la [email protected]

Scenariu: Alice Monica Marinescu și David Schwartz, în regia lui David Schwartz // distribuția: Alex Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan // muzica: Cătălin Rulea.