Ce îți ocupă cel mai mult timp în momentul de față?
Am două proiecte la care lucrez și pe care doresc să le expun împreună într-un show. Unul este de pictură și unul de animație.

Ce rol are locul în care lucrezi?
Este locul unde nu mă plictisesc niciodată, în care mă încarc pozitiv și muncesc. Cred că pentru mine locul este legat direct de momentul și timpul în care lucrez, nu neapărat de locul fizic. „Locul” acela poate fi oricând altul în afara de atelierului, poate fi orice alt spațiu dacă în el se nasc lucruri bune.

Unde ai vrea să expui în viitor?
Nu știu, nu imi propun un loc anume, în general las timpul să decidă.
Dacă ar fi să aleg repede un oraș, poate Berlin.

Cu cine ai vrea să expui?
Dacă ar fi sa aleg dintre artiștii mari, mi-aș dori să expun cu Mark Manders, sau să lucrez într-un proiect cu Priit Pärn 🙂

Cu ce îți stimulezi creativitatea?
Încerc să evit subiectele din politică (cu toate că sunt atent la ce se întâmplă în politică), prefer să nu-mi construiesc subiecte din zona aceasta. Prefer să mă documentez din ce am în jurul meu, obiecte, nevoi, fetișuri, probleme, oameni.

Există o relație între arta ta și resurse financiare?
E grozav când ai un plan, o idee, să existe și posibilitatea ca acestea să se și materializeze. Pentru asta este important să și câștigi din ceea ce faci. Contează resursa financiară când vine vorba de investiția în lucrări și expoziții. În general reusesc să îmi pun în practică proiectele, sau cel putin îmi propun proiecte realizabile în funcție de resurse, dar am în plan și proiecte care vor fi realizabile mai tarziu, gândite pe termen lung, care cer un efort financiar mai mare. Încerc să nu îmi găsesc scuze cand vine vorba de bani și caut să îmi pun ideile în practică cu ce am în momentul respectiv la îndemană. Sigur că daca mi-aș permite toate proiectele mele ar fi la scară mult mai mare, însă creația nu cred că trebuie vreodată oprită pe considerente materiale.  Faptul că nu tot timpul am resursele pe care mi le doresc mă obligă să recurg adesea la metode și soluții noi. Lipsa a ceva poate fi și benefică din punct de vedere creativ. 

Ce păstrezi din ce creezi? Care sunt criteriile de selecție?
Păstrez destul de multe lucrări. Selecția o fac în funcție de cât de mulțumit sunt când îmi revăd lucrările, după o perioadă de timp. Privesc mai obiectiv o lucrare dacă nu o vad o vreme, deoarece în momentul în care lucrez la o lucrare poate să apară un sentiment de suprasaturație. Poate fi legată doar de imagine, dar poate fi legată și de „gândul” expoziției. Când apare suprasaturația se întâmplă adesea să nu fiu mulțumit de o lucrare în acel moment, așa că aștept, las timpul să treacă peste ea înainte să iau o decizie.

Care sunt cele trei cuvinte, care te caracterizează cel mai bine?
Sensibilitate, perseverență, curiozitate.

Cea mai placută descoperire?
În general arta (pictura, animația, teatrul) cred că este o descoperire plăcută tot timpul. Acumulezi, te maturizezi, încerci să îți pui probleme noi care să te incite. Cred că cea mai plăcută descoperire în prezent sunt proiectele la care lucrez.

Care este cea mai de preț posesiune a ta?
Un desen al fiicei mele Medeea, pe care îl am tot timpul cu mine.

Care este cea mai mare extravaganță a ta?
Pictura mea.

Cea mai frumoasă amintire?
Expozitia lui Norbert Schwontkowski de la CFA-Berlin în 2014, dacă vorbesc despre o amintire legată de artă.