Alice in VR Land – Primul experiment de realitate virtuală realizat  într-un mediu imersiv  de proiecție 3D tip CAVE, creat de Mirela Vlad, Alina Rizescu, Iulia Gherghescu, Andrei Ungureanu și  Dan Ionescu la CINETic, va  fi prezentat în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor vineri, 6 octombrie 2017,  între orele 20-23 la sediul din strada Tudor Arghezi 3B. CINETic – Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – participă ca spațiu alternativ  pentru prima dată la acest eveniment.

            Proiectul Alice in VR Land s-a născut dintr-un experiment propus de CINETic în care designeri alături de programatori au creat un spațiu virtual inspirat de universul fascinant din “Alice în Țara Minunilor”.   Este o experiență imersivă unde fiecare vizitator poate deveni un personaj Alice și descoperi o lume colorată, stranie, cu mici elemente surpriză. 

            CINETic este un proiect al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale ”, dotat cu tehnologii de vârf în domeniul audiovizualului  care  își propune  să devină un pol de expertiză în domeniul cercetării și tehnologiilor creative. Sistemul de proiecție 3D tip CAVE (Computer Assisted Virtual Environment) este unul dintre dintre cele mai performante sisteme de vizualizare tridimensională care necesită doar o pereche de ochelari 3D. Camera virtuală 3D este un mediu imersiv și interactiv în care participanții sunt înconjurați de imagini generate de calculator și sunet surround. Sistemul oferă numeroase avantaje, o senzației de imersie avansată, obținerea unor imagini stereoscopice de înaltă definiție și câmp de vizualizare larg.

Noptea Alba a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, huburi  creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Informațiile complete  legate de proiect și eveniment sunt  disponibile  atât pe site-ul  www.noapteagaleriilor.ro  cât și pe pagina CINETic.

Facebook Event: http://bit.ly/2yWkYXk  (Alice in VR Land)

 Facebook Event: https://goo.gl/jkm7nL (NAG 2017)