Expoziţia „George Enescu – personalitate a culturii româneşti şi universale”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău, vernisează, pe data de 20 septembrie 2017, ora 11.00, la rondul de la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, expoziţia „George Enescu – personalitate a culturii româneşti şi universale”, prilejuită de organizarea, pentru prima dată în Republica Moldova, a unor evenimente în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „George Enescu”.

Expoziţia cuprinde, în cele 22 de bannere, format 2.05m x 0.95m, cele mai importante aspecte ale vieţii şi creaţiei celui mai mare compozitor român, celebru violonist, dirijor şi pianist, aprecierile de care s-a bucurat marele compozitor George Enescu din partea contemporanilor şi a posterităţii, amintirile prietenilor şi ale ucenicilor săi. Un bogat material iconografic ilustrează parcursul vieţii celui care a fost numit „un Mozart român”.

Evenimentul precede concertul simfonic ce se va desfăşura în aceeaşi seară, cu începere de la ora 18.00, pe scena Filarmonicii Naţionale din Chişinău.

Durata expoziţiei: 20 septembrie – 20 octombrie 2017.