Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane prezintă pe data de 11 Septembrie în spatiul cultural Gallery lucrările unui grup de șapte artiști din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, sau activează ca artiștii profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Toate acestea nu i-au facut sa abandoneze pasiune pentru pictură Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.
Domnul He Lihong, a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.
Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.
Domnul Wang Xinwu este renumit în cercurile de pictură atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și criticii de artă publicate în ziare și reviste.
Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale “s-a înroșit fructul goji”, “floare de măslin sălbatic”.
Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităţilor naţionale iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.
Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan – adjunctul domnului He.
Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.
Fructul de pădure goji este folosit de secole în medicina tradiţională chineză pentru îmbunătăţirea vederii. Acești șapte pictori ne prezintă un alt fel de lume, pornind de la aceste fructe traditionale.

 

invitatie