Asociatia Soleil de l’Est în partenariat cu ICR Stockholm, Ambasada României în Danemarca si Primaria Aarhus, al doilea oras ca marime dupa capitala Copenhaga, organizeaza expozitia al carei titlu este mentionat în referinta. Se omagiaza astfel 100 ani de relatii diplomatice între România si Danemarca, si totodata Aarhus este capitala europeana a culturii 2017.

Patrimoniul artistic al asociatiei Soleil de l’Est este un domeniu vivant, tablourile nu stau cu fata la perete în depozit, ci sunt prezentate consecvent în expozitii, în atentia publicului european. Astfel arta noastra circula si este mai bine cunoscuta în UE.

Expozitia va prezenta o paleta reprezentativa  si prestigioasa a picturii contemporane române, cu un grup de remarcabili pictori din patrimoniul Soleil de l’Est: Ion Atanasiu-Delamare, Dorin Baba, Calin Beloescu, Mariana Cinteanu, Suzana Fântânariu, Cosmin Fruntes, Nicolae Iorga, Nicolae Groza, Dan Hatmanu și Corneliu Vasilescu. In total 10 artisti cu 50 lucrari, câte 5 lucrari de fiecare.

Vernisajul si deschiderea oficiala a expozitiei va avea loc pe data de 4 septembrie 2017, orele 16 :00, în elegantele spatii de expozitie ale Primariei Aarhus (adresa pe afis). In continuare expozitia va fi deschisa pentru public pâna pe data de 15 septembrie. La vernisaj ES dl Mihai Alexandru Gradinar, Ambasadorul României în Danemarca va sustine o alocutiune oficiala, iar dl Michel Gavaza, din partea asociatiei Soleil de l’Est, va prezenta conferinta Pictura româna contemporana si implicarea Soleil de l’Est. Va mai fi prezenta dna Anca Popa, secretar 1, din partea Ambasadei, cât si persoane oficiale de la Aarhus.