Marţi, 30 mai 2017, ora 19:00, Galeria Galateca a avut loc un nou proiect Black Cube, “Anima” al tinerei artiste Denis Simion, un demers artistic sensibil şi profund ce porneşte de la ideea Valeriei Mahak că „Sufletul este inima inimii” şi  încearcă să găsească  o “formă” acestuia. Instalaţia de “inimi” create de Denis Simion, este o continuare a proiectului masteral şi a unei serii ample de lucrări, rezultat al cercetării şi experimentării subiectului ales în urmă cu câţiva ani. Ideea acestui proiect a fost generată de stările proprii ale sufletului prin care trecem fiecare în funcţie de factorii externi, cât şi de factorii interni. Întrebările artistei sunt transpuse în forme concrete.

A privi în sufletul altuia – expresie care la prima vedere, prin banalitatea ei pare uşor de înţeles, dacă o privim mai îndeaproape, se dovedeşte a fi atât de greu de înţeles încât apare întrebarea: Are oare vreun sens?

În încercarea de a te apleca mental asupra unui alt suflet, avem de multe ori senzaţia că ne aflăm în faţă unui gol. Reflectă oare acest gol mental cu adevărat o absenţa?

Sufletul celuilalt rămâne invizibil, asupra lui nu putem face decât presupuneri, poate corecte, poate false. Acestea sunt câteva dintre întrebările de la care a pornit instalaţia Anima”, afirmă cu sinceritate artista.

Denis Simion este masterandă în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia Sculptură, la grupa prof. dr. Aurel Vlad. A obţinut o bursă Erasmus 2016-2017, la  Facultad de Bellas Artes San Carlos, Escultura, in Valencia, Spania. Proiectul mai amplu din care această instalaţie face parte a debutat în anul 2015. A participat la expoziţii de grup în Valencia, NoviSad,Timişoara, Braşov, Cluj Napoca şi Bucureşti

Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 30 mai – 6 iunie. Intrare liberă.

Fotografii de Mihai Sava