CLOUDS & MEMORIES 

Eugeniu Țibuleac
 
4 mai – 4 iunie 2017
Vernisaj: joi, 4 mai 2017, ora 19.00, ATELIER 030202 
(Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
Coordonator Atelier 030202 – Mihai Zgondoiu
  
„Prin sculptura în piatră, una din preocupările mele esențiale în zona artelor vizuale, eu caut relația dintre materie, formă și spațiu. Seria norilor din piatră Clouds & Memories realizată prin cioplirea directă a marmurei și a travertinului, scoate la iveală volume organice cu aspect natural ce par ușoare și vaporoase în pofida greutății lor.” (Eugeniu Țibuleac)
 
Eugeniu Țîbuleac s-a născut în 6 august, 1991, orașul Rîșcani, Republica Moldova. Este absolvent al Facultății de Arte și Design, din Timișoara, fiind  licențiat și absolvent de masterat,  în sculptură. În perioada anilor de studii, a participat la simpozioane de sculptură și expoziții de grup, precum „Bienala Internațională de Pictură, Grafică și Sculptură, Arad” (2014) „Simpozionul Internațional de Sculptură în lemn, Arad” (2015), „Simpozionul de Sculptură în lemn – Intersecție și Sens, Arad” (2016), „Provocările Solidului”, UNAgaleria, București (2016). În cadrul evenimentului Gala Absolvenților, organizat de Facultatea de Arte și Design, din Timișoara (2016), i-au fost acordate premiile pentru sculptură și premiul Fundației Herczeg. 
Organizator: ATELIER 030202
Parteneri: Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt, Facultatea de Arte și Design – Timișoara
Sponsori: Fundația Herczeg, Enoteca de Savoya
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, ArtClue, Revista ARTA, Modernism.ro, Revista Zeppelin, ArtWall