Pănă pe 31 martie 2017, Muzeul Unirii din Iași expune pe simeze lucrări ale artistului plastic Ofelia Ioana Odobașu Hutul. De aceasta data plasticiana prezintă grafică, sub genericul “Ego”, ca expresie a unui autoportret. Îi recunoaștem spiritul viu și sensibilitatea în tablouri: în salcâmii unduiți de vânt, în zborul păsărilor din înaltul cerului curat, în întreaga natură percepută edenic, în iubirea ce se decriptează în ochii personajelor!

Expoziția va fi prezentată de criticul de artă, profesor univ. dr. Petru Bejan.

Totodată artista Ofelia Huțul lansează volumul de versuri “Au înnebunit salcâmii, toamna”, de fapt, un “alt tip” de autoportret, în versuri. Volumul va fi prezentat de  criticii: lector univ. dr. Livia Iacob și profesor univ. dr. Mihai Pastraguș.

Evenimentul se va deschide cu un micro-concert în interpretarea violonistului David Marcian.

Vă așteptam pe data de 31 martie, la ora 16, la Muzeul Unirii, gazda manifestării- moderator dr. Aurica Ichim!

Coordonator promovare, profesor Carmen Sîrbu

                                                 

Conceptul Expoziției “EGO”

Cu bucurie, cu inima plină de iubire pentru semeni, pentru natură și pentru tot ce-i mai frumos pe lumea asta dar și cu speranța nebună că opera mea va dăinui, îmi dedic existența si timpul lucrărilor mele…fie dacă ele se pot numi lirice/poetice, sau vizuale/ artistice..

Încerc să mă armonizez cu universul, să mă înteleg cu mine însămi, cu ideea de modernitate în artă și să caut “rețete” noi, originale.

Este greu, s-au așternut pânze și pagini fără sfârșit, de secole, de milenii, s- a spus aproape totul!

Dacă am clădit și eu ceva în arta vizuală sau dacă rostirea mea emoționează cu adevărat, va aprecia doar posteritatea, pentru că “succesul” unui plastician sau al unui poet din zilele noastre este ceva foarte relativ…

Vă aștept la Muzeul Unirii, unde tăcerea din fața lucrărilor… spune atâtea!        

Artist plastic, profesor dr. Ofelia Ioana Odobașu Hutul