În 30 martie 2017, Institutul Francez Cluj-Napoca inaugurează La Cave, un spațiu nou de expresie contemporană.

Intim și polivalent, acest spațiu va găzdui expoziții, proiecții, conferințe și ateliere dedicate culturii contemporane.

Vocația La Cave este de a promova talente francofone în câmpul artelor plastice, al literaturii și cinematografiei.

Situat pe strada I.I.C. Brătianu nr. 22, La Cave își deschide porțile cu o experiență-șoc în jurul tematicii bizarului. În preambulul inaugurării, începând cu ora 18, publicul va avea ocazia de a participa la conferința « Féérie du monstrueux. L’hybridité fantastique dans le conte et la fable (Perrault, La Fontaine) ». Conferinţa se va desfăşura în limba franceză şi va fi suținută de Patrick Dandrey, reputat profesor de literatură la Universitatea Paris-Sorbonne.

 

Inaugurarea La Cave va avea loc la ora 19.30 cu expoziţia de gravură contemporană « Bizarre, bizarre… » de Marc Brunier-Mestas. Vernisajul se va desfășura în prezența artistului și va fi însoțit de un DJ set experimental asigurat de ARTRAX, doi DJ francezi stabiliţi la Cluj. Cu prilejul vernisajului, publicul este invitat să exploreze 777 de gravuri cu subiecte transgresive, ce frolează oniricul şi perversul. Provocatoare, operele lui Marc Brunier-Mestas sfidează tabuurile şi exploatează cu nonşalanţă teme interzise, lipsite de pudoare.

Intrarea este gratuită, însă expoziţia nu este recomandată tinerilor sub 16 ani.

Crearea La Cave a fost posibilă grație sprijinului generos al domnului Valentin Vișan, director general La Donna Imobile.