Vineri, 03 martie 2017, la ora 18:00 are loc vernisajul expoziție Luciei Mărneanu „desen automat”. Evenimentul va avea loc la Reactor de creație și experiment Cluj în spațiul expozițional de la etaj iar expoziția va putea fi văzută de către public până la sfârșitul lunii martie. 

Transferând tehnica dicteului automat din literatură în desen, Lucia Mărneanu propune o cartografiere a propriei minți pusă în fața unui prezent politic al cărui sens e greu descifrabil. În expoziția „desen automat”  personajele Luciei Mărneanu comentează – fără cenzură – subiecte actuale, de la piața de artă globală până la porci și rachete. Artista ne invită față în față cu haosul, realizând o hartă a unei explozii ce devine ghidul propriilor urme. Absurd și ludic, drumul pe care îl urmăm ne indică și subliniează: „ești aici!”.

Lucia Mărneanu a publicat ilustrații/ benzi desenate în revistele Tataia, GAP, Glorioasa Fanzină. A ilustrat manualul de matematică destinat copiilor autiști, Number Lane. A inițiat „Salutări din România”, serie de vederi trimise autorităților responsabile de diverse nereguli slab acoperite de presa românească. A realizat animații pentru spectacolul Call It Art! (r. Leta Popescu, TNC). Este membru fondator al Asociației Reciproca și masterandă în Amsterdam, unde studiază desenul ca act performativ.

Asociația Reciproca inaugurează în aceeași zi ediția a IIIa a platformei Focus Atelier, intitulată în acest an Focus Atelier 360° despre care puteți citi mai multe pe site-ul www.focusatelier.ro. La evenimentul de lansare sunt așteptați toți cei care vor să cunoască proiectele Asociației Reciproca și mai ales cei care vor participa la ateliere și dezbateri, întâlnirea fiind un bun prilej de înțelege contextul si modul de desfășurare ale proiectului.

Detalii despre întregul program precum și despre înscrierile la ateliere se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro și pe pagina de Facebook Focus Atelier CLUJ. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail asociatia.reciproca@gmail.

Vernisaj Lucia Marneanu desen-automat-Lucia-Marneanu

Ediția a IIIa Focus Atelier este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.