CALINA Spațiu de Artă Contemporană
vă invită la

CALINA 10 y.o.
punch-party cu DJ K-lu
vineri, 17 februarie 2017, ora 18
20 februarie 2017
 

Cum privim arta? Cum o percepem și mai ales cum vorbim despre ea. Se poate ea povesti sau preda? Trebuie arta să te învețe ceva? Este artistul un profesor prin arta sa chiar dacă nu și-a propus acest lucru? Mai ai nevoie de profesor având artistul? De la care artiști ai învățat cel mai mult? Este arta cel mai bun profesor al tău?
ARTISTHETEACHER este un proiect inițiat de Bogdan Rața împreună cu Alina Cristescu – Galeria Calina, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara. El își propune să discute cât de importantă este prezența artistului și a materiei în actul artistic și educațional; dacă arta trebuie să aibă un rol educativ; cât de mult poate să transmită artistul și materia cu care acesta lucrează și cât de important este dialogul între public, cei care studiază arta și artist. Ne adresăm studenților, artiștilor, profesorilor, tuturor celor interesați de scena artei contemporane.

 
Invitați | Guests (in progress)
Mihai Zgondoiu
Alexandra Pirici 
Anetta Mona Chișa
Lia Perjovschi
Lavinia German
Anca Benera & Arnold Estefan
Lea Rasovszky
 

Galeria Calina face tranziția spre un Spațiu de Artă Contemporană în ideea de a dezvolta un proiect deschis, transparent, adresat în special, dar nu numai, artiștilor tineri, din Timișoara. ARTISTHETEACHER va fi derulat în perioada februarie – iulie 2017 și va conține conferințe, dezbateri performance, expoziții, prezentări și workshop-uri. Pe lângă evenimentele proiectului vă invităm zilnic la discuții libere, cafea și o selecție de cărți și albume de artă.
CALINA Spațiu de Artă Contemporană