Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 17 – 22 ianuarie 2017 expoziţia Singurele lucruri reale semnată de Alexandra Ivaşcu, studentă în ultimul an la doctorat în cadrul UAD Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc marți, 17 ianuarie 2017, ora 19, în Galeria Casa Matei, evenimentul deschizând noul an expoziţional în spaţiul consacrat artei tinere şi academice.

Proiectul Singurele lucruri reale este rezultatul temei de cercetare pe care tânăra Alexandra Ivaşcu şi l-a propus în elaborarea tezei de doctorat. Doctoranda susţine că această temă este „ o sursă inepuizabilă de inspirație”, fiind fascinată de relațiile interumane și fragilitatea cuplului, de diferitele nuanțe ale iubirii și evoluția naturală a acesteia.

Câştigătoare a numeroase premii datorită proiectelor sale transdisciplinare (care au vizat atât ilustrația, cât şi designul vestimentar, accesoriile, print-ul şi scurtmetrajul), Alexandra Ivaşcu iese acum în faţa publicului iubitor de artă cu această expoziţie care are în centrul preocupărilor sale fragilitatea emoțiilor umane. Desenele sunt caracterizate printr-un stil minimalist, alb negru și sunt realizate cu ajutorul linerului din dorinţa de a reda simplitatea gestului, a intimității ce se creează între doi oameni îndrăgostiți.

Proiectul Singurele lucruri reale s-a construit pe lucrul cu 50 de voluntari care, în decursul a 2 ani, au fost intervievați și au răspuns la chestionare tip referitoare la viața lor personală. Pe baza acestor chestionare Alexandra Ivaşcu a realizat cele 150 de ilustrații care reflectă existenţa amoroasă a cuplurilor.

Expoziţia Singurele lucruri reale va fi deschisă publicului până în data de 22 ianuarie 2017.

Alexandra-Ivaşcu-„Singurele-lucruri-reale”-@-Galeria-Casa-Matei,-Cluj-Napoca