Vineri, 13 ianuarie, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită să vă opriți câteva clipe din goana zilnică pentru a medita la ideea propusă de cel care ne-a fost profesor, partener și, în primul rând, prieten, prin expoziția de fotografie “We are not numbers” – Dan Beșliu. Vernisajul are loc la Gallery începând cu ora 19.00.

Când oamenii sunt exprimați în numere, povestea dispare.

În noiembrie 2016, în lume erau 7,46 miliarde de oameni. În fiecare zi se nasc în medie 360.000 și mor 151.600. Patru oameni se nasc în fiecare secundă. Aproape doi oameni mor în fiecare secundă. Speranța de viață este de 67 de ani.

Nimeni nu cere să audă poveștile din spatele numerelor. Poveștile sunt peste tot în jurul nostru. Viața este plină de povești. Iar noi celebrăm viața prin povești cu oameni și despre oameni. Fiecare fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte și spune o poveste.

Povestea lui Dan a început în 1971, anul în care s-au făcut 10 miliarde de fotografii. În anul în care Dan a intrat în lumea fotografiei profesioniste, s-au făcut 60 de miliarde de fotografii, iar în anul în care s-a hotărât să facă Școala de Fotografie Freelancer s-au făcut 380 de miliarde de fotografii.

Fotografiile lui Dan au spus povești timp de 24 de ani. 24 de ani de povești cu oameni și despre oameni. 24 de ani de fotojurnalism în care, vorbind despre oameni și poveștile lor, a adus oamenii mai aproape.

Fotografia este un limbaj universal. Visul lui Dan a fost ca oamenii să vorbească fotografie mai ușor și mai bine. Să ajute oamenii să spună altfel poveștile. Povești despre viață și oamenii din jurul nostru. Povești care rămân scrise, care pot fi înțelese de oricine, oricând după ce au fost imortalizate. Povestea lui Dan este despre cum a schimbat lumea. Și da, a schimbat-o în mai bine, aducând oamenii mai aproape prin poveștile lor. Povești în care oamenii nu sunt numere. În 2017, ar fi făcut 46 de ani. Prin Școala de Fotografie Freelancer, prin oamenii care au învățat să vorbească fotografie cu el, povestea lui Dan merge mai departe.

We are not numbers - Dan Besliu

Vineri, 13 ianuarie, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită să vă opriți câteva clipe din goana zilnică pentru a medita la ideea propusă de cel care ne-a fost profesor, partener și, în primul rând, prieten, prin expoziția de fotografie “We are not numbers” – Dan Beșliu. Vernisajul are loc la Gallery începând cu ora 19.00.