Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Fundația Konrad Adenauer (KAS), în colaborare cu Biblioteca Națională a României, organizează marți, 13 decembrie 2016, de la orele 15:30, dezbaterea Dictatura comunistă și drepturile individuale. Învățături din perspectivă democratică. Manifestarea este prilejuită de găzduirea în sălile expoziționale ale Bibliotecii Naționale (Pergament, Scriptorium, Papirus – parter, aripa Dâmboviţa) a expoziției foto-documentare Comunismul în România.

Vor lua cuvântul: ES Werner Hans Lauk, Ambasadorul Germaniei la București, Prof. Dr. Virgiliu Țârău, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Octavian Gordon, Director al Bibliotecii Naționale a României, şi Radu Preda, Președinte executiv IICCMER (moderator). Sunt așteptați elevi, studenți, profesori de istorie, specialiști în domeniu și nu numai.

Cu această ocazie este lansată varianta digitală (eBook), realizată în colaborare cu editura Humanitas, a cuprinsului expoziției Comunismul în România. Prin acest demers se urmărește ca expoziția să fie accesibilă unui public cât mai larg și să servească drept suport didactic la orele de istorie – dar și de română, geografie, civism, religie etc. – dedicate trecutului recent. Varianta digitală poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Humanitas.

Limbile dezbaterii: română și germană. Este asigurată traducerea simultană.

afis-50x70_comunismul_in_ro_bnr-1-e1479726318172