Vara trecută am lansat prima ediție MAZIPOS cu 25 de artiști. Această colaborare, care a urmat expoziția Local Municipalities prezentată anul trecut, a devenit ceea ce vedem acum: un fanzin trimestrial care funcționează ca o expoziție ambulantă. MAZIPOS (prescurtare pentru mail/zine/poster) are ca scop promovarea artiștilor din diferite părți ale lumii, folosind atât propria lor rețea cât și un mijloc ieftin: postere A2 care pot fi expuse în diverse contexte.

Susținut atât de Galeria Visual Kontakt, cât și de artiștii implicați, MAZIPOS a fost prezentat în Banská Bystrica, Košice (Slovacia), Jalovik (Serbia) și Washington, D.C. (SUA), iar acum, după anul-pilot, e gata pentru marea premieră în galeria din Oradea!

Cu ocazia acestui eveniment am adunat încă două ediții suplimentare, astfel prezentând un număr total de 75 artiști/postere. Suntem recunoscători și fericiți de a avea alături de noi editura letonă Kuš! Comics, care s-a ocupat de selecția artiștilor pentru a treia ediție și vor găzdui anul viitor expoziții în mai multe state baltice.

Această bază de date a artiștilor și lucrările lor se va extinde cu timpul și va permite utilizatorilor de pretutindeni să-și curatorieze propria expoziție, iar MAZIPOS le va trimite posterele gratis, astfel artiștii vor avea lucrările lor expuse în diferite locații.

2016 s-a dovedit a fi un adevărat câmp de bătălie atât din punct de vedere politic, cât și economic. Multe țări refuză să privească spre exterior, deși au mai mult acces spre informații, cunoștințe și alte culturi ca niciodată. Pentru ei, proiectele ca MAZIPOS pot deveni un reper prin diversitatea și simplitatea lor. Suntem fericiți să aducem o contribuție lumii în care dorim să trăim și sperăm să lansăm un proiect de succes!

mazipos_poster_ok_fin