Rares Catalin Radulescu (26 de ani) face parte din grupul de artiști care a expus recent, în cadrul proiectului CONCEPT_ MORA EMERGING 2016 ediţia a III-a inițiat Centrul de Artă MORA din București, o instalație cu fotografii și sunet.
Ascultă aici:
audio, foto Lucian Muntean

A-Real

2016. Fotografie și instalație audio.
Dimensiune print: 14,2×10,5 cm.

http://www.raresradulescu.eu/a-real.html

“Tehnologia a devenit un lucru indispensabil in viata noastra, o folosim si o avem cu noi tot timpul. Cum ne poate ajuta ea sa observam lucrurile diferit, sa accesam memoria noastra si sa retraim anumite momente? Caseta cu banda magnetica a fost tehnologia cheie care a ajutat la dezvoltarea calculatoarelor. Aceasta tehnologie (invechita) poate fi folosita pentru a ne sustrage digitalului care ne inconjoara si care ne este deja familiar.
Proiectul propune evidentierea dihotomiei dintre uman si tehnologie. Sinestezia poate surprinde diferitele forme ale unui fenomen, avand ca punct de plecare principiul corespondentelor dintre simturi. Ea este un proces subiectiv ce are la baza experiente individuale. Prelucrand si reproducand informatia vizuala si auditiva, tehnologia poate crea un fel de sinestezie care transpune sunetul in imagine si viceversa, oferindu-ne acces la aceeasi imagine-simbol prin doua medii diferite.
Vizitatorul patrunde intr-un mediu care prezinta o realitate, diferita de simpla inregistrare si reproducere a realului, si pe care o percepe altfel fata de cum aceasta este redata. Simturile vizual si auditiv conlucreaza pentru a crea in mintea privitorului actul artistic la care el participa activ, obtinandu-se astfel o multitudine de realitati alternative.”

foto Lucian Muntean

 

rare-catalin-radulescu-lm-_07

 

 

CV – Rarș Cătălin Rădulescu

(born 1990), Visual artist from Constanta, Romania, working with photography, video and audio mediums.
2013-2015 MFA Visual art, photography and video at “George Enescu”  University of Arts, Iasi, Romania.
2013  Scholarship at Funen Art Academy (Det Fynske Kunstakademi), Odense, Denmark.
2010-2013 BFA Photography, Video, Image processing at “George Enescu”  University of Arts, Iasi, Romania.
Solo exhibitions:
2013 Moments. FAA Project Room. Funen Art Academy, Odense, Denmark
Group exhibitions:
2016 Concept, MORA Art Center, Bucharest, Romania.
2015 Reteritorializari, Galeriile ALFA, Bacau, Romania.
2015 Tuneluri. Directii; apARTe Gallery, Iasi, Romania.
2015 Essentialis; Photo Romania Festival, Cluj, Romania.
2014 Timpii Orasului; “Stefan cel Mare” County Museum, Vaslui, Romania.
2014 Art Biennale Ruse-Silistra Danubian; Ruse Art Gallery, Ruse, Bulgaria.
2014 Aproape Departe; apARTe Gallery, Iasi, Romania.
2013 96 Ore NonStop; Muzeul Ascuns, Iasi, Romania.
2012 The City Menace; Faculty of Architecture “G.M. Cantacuzino” Iasi, Romania.Contact:
http://www.raresradulescu.eu/index.html
[email protected]
rare-catalin-radulescu-lm-_02 rare-catalin-radulescu-lm-_03 rare-catalin-radulescu-lm-_04 rare-catalin-radulescu-lm-_05 rare-catalin-radulescu-lm-_06
rare-catalin-radulescu-lm-_08///

Modernism.ro lansează proiectul online „Tineri și neînfricați: artiști și producători culturali români contemporani sub 30 de ani”. Acesta pune accentul pe artiști și producători culturali tineri (până în 30 de ani) care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, noile media, software și aplicații, performance, instalație, film, foto-video, design, arhitectură etc. Proiectul are o componentă cantitativă – arhivarea până în 100 de tineri creativi – și una de focus – „portrete” video, foto și audio pentru 23 de tineri creativi selectați. Proiectul se bazează pe pe experiența echipei platformei Modernism.ro (neschimbată din 2010) și pentru notorietatea acesteia câștigată prin vizibilitate, credibilitate și sustenabilitate.

Proiectul „Tineri și neînfricați” adaugă la Modernism.ro o secțiune dedicată artiștilor și producătorilor tineri de cultură vizuală contemporană, prin mai multe tipuri de focusuri (arhivare – cantitativ, portrete video, foto, audio – calitativ), completând cu și sortând în același timp informații și idei cu și despre un segment creativ foarte dinamic în România, tinerii. Abordarea critică este minimală, scopul fiind o promovare pe orizontală a fenomenului artistic contemporan românesc.

Partenerii și prietenii Modernism.ro sunt invitați să trimită sugestii de artiști și producători culturali, pentru a fi incluși în proiect, la adresa ism at modernism.ro.

Proiect co-finanțat: Administrația Fondului Cultural Național

///