Albert Kaan

Modernism.ro lansează proiectul online „Tineri și neînfricați: artiști și producători culturali români contemporani sub 30 de ani”. Acesta pune accentul pe artiști și producători culturali tineri (până în 30 de ani) care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, noile media, software și aplicații, performance, instalație, film, foto-video, design, arhitectură etc. Proiectul are o componentă cantitativă – arhivarea până în 100 de tineri creativi – și una de focus – „portrete” video, foto și audio pentru 23 de tineri creativi selectați. Proiectul se bazează pe pe experiența echipei platformei Modernism.ro (neschimbată din 2010) și pentru notorietatea acesteia câștigată prin vizibilitate, credibilitate și sustenabilitate.

Proiectul „Tineri și neînfricați” adaugă la Modernism.ro o secțiune dedicată artiștilor și producătorilor tineri de cultură vizuală contemporană, prin mai multe tipuri de focusuri (arhivare – cantitativ, portrete video, foto, audio – calitativ), completând cu și sortând în același timp informații și idei cu și despre un segment creativ foarte dinamic în România, tinerii. Abordarea critică este minimală, scopul fiind o promovare pe orizontală a fenomenului artistic contemporan românesc.

Partenerii și prietenii Modernism.ro sunt invitați să trimită sugestii de artiști și producători culturali, pentru a fi incluși în proiect, la adresa ism at modernism.ro.

Proiect co-finanțat: Administrația Fondului Cultural Național