Luni, 10 octombrie 2016 ora 18.30, va avea loc la Accademia di Romania din Roma, Sala de Expoziții (Viale delle Belle Arti, 110) vernisajul expoziției de pictură și sculptură ISTORIA ULTRAMARINULUI, alcătuită din lucrările artiștilor români Sofia Fränkl (pictor) și Bogdan Severin Hojbota (sculptor).

«Ultramarinul a jucat de-a lungul timpului un rol foarte important în arta plastică. Această culoare fiind foarte scumpă, era folosita de către artiştii din perioada de sfârșit de ev mediu în special în pictura sacră, comandată de biserică, pentru ca apoi, în epoca  renașterii  să apară în portretele comandate de familiile celor înstăriti. Despre apariția și evoluția utilizării acestei culori aș dori să “povestesc” în lucrările mele de grafică si pictură.

În acest context, lucrările de sculptură ale artistului Bogdan Severin Hojbota, Profesor Dr. la Academia de Arte Vizuale, București sugerează, într-un dialog subtil între “concret” și “aparențe” vibrația valurilor unor ape limpezi și/sau a cerului senin ca simboluri ale albastrului pur. » (Sofia Fränkl)

Expoziţia va fi deschisă în perioada 10-23 octombrie 2016.

afis-expozitie-roma