Fundația Art Encounters anunță numirea Cristinei Olteanu pe postul de director executiv începând cu data de 1 septembrie. Rolul directorului executiv va fi coordonarea întregii activități a Fundației, inclusiv pregătirea celei de-a doua ediții a bienalei de artă de la Timișoara care va avea loc în 2017. Totodată, Fundația își propune permanentizarea programelor sale prin înființarea în viitorul apropiat a unui Centru independent de artă contemporană în Timișoara.

Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters, a declarat: „Mă bucur că am reușit să o atragem în proiect pe Cristina, a cărei experiență în domeniul managementului de proiecte culturale și ale cărei capacități organizatorice vor fi esențiale în crearea infrastructurii necesare pentru implementarea proiectelor Fundației. Ne-am dorit pentru Art Encounters un director executiv care să poată construi o platformă de facilitare pentru programele artistice ale Fundației. Strategia artistică cât și direcțiile programelor individuale vor fi trasate de un board artistic, având rolul de a asigura calitatea artistică și relevanța programelor derulate. Pe lângă evenimentul bienal, Fundația Art Encounters va urmări permanentizarea programelor de rezidențe, expoziții, educație și publicații în cadrul unui Centru independent de artă contemporană. Ne propunem ca activitatea Art Encounters, bienala cât și centrul de artă, să evolueze organic ca răspuns la dinamica mediului artistic, la deschiderea publicului pentru interacțiunea cu arta contemporană și la capacitatea noastră de a ne implica social.”

Cristina Olteanu, noul director executiv al Fundației Art Encounters, aduce la Timișoara experiența acumulată anterior ca director de operațiuni al Casei de licitații Artmark din București, director al Institutului Artmark de Management al Artei, CEO al Casei de licitații online Lavacow și editor local al ghidului de artă My Art Guides East Central Europe. „Pe scena efervescentă de artă contemporană românească, Art Encounters reprezintă un proiect extrem de ambițios. Este o onoare și totodată o mare responsabilitate pentru mine să mă pot implica în acest demers de susținere și promovare a mediului artistic românesc. Scena de artă din România are nevoie de cât mai multe inițiative profesioniste pentru a se dezvolta în continuare și a beneficia de vizibilitatea pe care o merită”, a declarat Cristina Olteanu, Directorul Executiv al Fundației Art Encounters.

  

Despre Fundaţia Art Encounters

Fundaţia Art Encounters este o instituţie culturală independentă, înfiinţată în 2015 de către Ovidiu Șandor, colecţionar implicat activ în scena de artă contemporană din România, membru al Comitetului de achiziţii de artă est-­europeană și rusă a Muzeului Tate Modern, Londra. Proiectele fundaţiei au în prim-­plan susţinerea artei contemporane din România, programele demarate de Fundaţia Art Encounters urmărind să consolideze poziţia scenei de artă la nivel naţional și internaţional, sprijinind și încurajând arta, promovând producţia artistică contemporană, încurajând diverse practici artistice participative, dezvoltarea de noi forme de expresie artistică, organizarea de expoziţii, publicarea de cărţi și albume de artă contemporană, dar și susţinerea instituţiilor de artă și cultură.