Vino să vezi Diploma Selected la spațiul expozițional UniCredit Bank – Bulevardul Expoziției 1F Project Space

DIPLOMA Selected este o expoziție capsulă, care a fost prezentată pentru prima dată ca parte a circuitului UniCredit Design Trail, în cadrul Romanian Design Week 2016. Expoziția a fost găzduită de Casa Filipescu-Cesianu (Sala Lapidarium), parte a Muzeului Municipiului Bucureşti, și a fost vizitată de către 15.000 de persoane. DIPLOMA Selected pune accent pe “împreună” și aduce în prim plan dialogul artistic între 11 seniori din industriile creative și 13 absolvenți ai facultăților vocaționale. Programul de vizitare al expoziției pentru publicul larg este de luni până vineri, între orele 10:00-20:00, până pe 30 septembrie la Bulevardul Expoziției 1F Project Space.

Pornind de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății, The Institute, cu sprijinul UniCredit Bank, aduce în atenția unui public cât mai larg proiectele absolvenților, punând accent pe dialogul artistic între absolvenți și profesioniști din 12 industrii creative.

Industriile creative reprezentate în cadrul DIPLOMA Selected sunt: Arhitectură, Arhitectură de Interior, Artă Textilă, Ceramică, Design de Obiect, Design Vestimentar, Film, Grafică, Pictură, Sculptură, Urbanism și Peisagistică.

“UniCredit Bank are adânc săpat în ADN-ul său pasiunea pentru artă și pentru frumos. De-a lungul timpului ne-am implicat și ne vom implica în susținerea și promovoarea evenimentelor în care credem și a artiștilor cu adevărat valoroși. În această serie de inițiative se înscrie și parteneriatul nostru cu The Institute (Mișcarea Industriilor Creative), iar de data aceasta suntem alături de următoarea generație de artiști, promovând chiar unele dintre primele lucrări semnate de către aceasta”, declară Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank România.

Conceptul expoziției implică și aportul potențialilor stakeholderi sau colaboratori din aceste domenii creative, fie că vorbim despre posibili colaboratori, angajatori, seniori din domeniile respective sau potențiali parteneri ai acestor tineri absolvenți. Așadar, pentru fiecare dintre cele 12 domenii prezente în expoziția capsulă a fost invitat câte un profesionist/un senior să devină curator și să aleagă cel mai bun proiect din domeniul respectiv.

Astfel, Șerban Țigănaș, Arhitect, Partener Dico & Țigănaș/Președinte OAR România, a selectat proiectul semnat de Andrei Theodor Ioniță – „Locuire pe Calea Moșilor” (UAUIM – Arhitectură), Eliza Yokina, Arhitect Partner SYAA, a ales „Teatru Neconvențional-Halele Carol, București” (UAUIM – Arhitectură de Interior) de Silvia Ionescu la secția Arhitectură de Interior, Andreea Sandu, coordonator Galateca și inițiator și coordonator programul Măiastra, a selectat „Ritmuri Geometrice” (UNARTE – Arte Textile) de Mirela Iordache la categoria Arte Textile. Secția Ceramică este reprezentată de curatorul Mădălina Teler, designer “De Ceramică”, și absolventul Marius Stanciu cu lucrarea „Obiect pentru depozitarea memoriei” (UNARTE – Ceramică). La Design de Obiect participă curatorul Dragoș Motica, designer Ubikubi, și absolventul Rotaru Constantin cu lucrarea „Sistem salvare de la înec” (UNARTE – Design de obiect). Andreea Bădală, MURMUR, a selectat „Colecția OXIMORON” (UNARTE – Design Vestimentar), semnată de Ștefana Chelaru la secția Fashion. Ileana Bîrsan, editor, lector și fondator Filmikon, a ales la secția Film „Prăjitorul de pâine” (UNARTE – Film) de Cristian Pop, Matei Câlția, galerist Galeria Posibilă, a ales proiectul „The Garden” (UNARTE – Grafică) de Luminița Dumitrache la Grafică, Antonia Oprea, Curator MNAC, a selectat „Autoportret” (UNARTE – Pictură) de Annemary Ticheaua la Pictură. În categoria Sculptură sunt expuse proiectele „Calul Troian” de Alin Carpen și „Persoana” de Bianca Mann, selectate de criticul de artă Cosmin Năsui, iar Eugen Pănescu, Arhitect, Partener Planwerk și curatorul secțiilor Urbanism și Peisagistică, a selectat „Dezvoltarea urbană în zone frontaliere” (UAUIM – Urbanism) de Ioana Nenciu și, respectiv, „Peisajul periferiei urbane și utilizarea maidanelor  Bucureștene – Productive landscapes ca instrument de integrare socială” (USAMV – Peisagistică) de Iulia Pandele.

 

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 17 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industrilor creative din România. Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi institute.ro, facebook.com/Institute.ro.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un “one-stop-shop” pentru servicii financiare deservind mai mult de 650.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

14009830_10209517013189489_1605019383_n 14054610_10209517013029485_1660918580_n 14080848_10209517013229490_938317887_n 14089460_10209517013309492_867179219_n 14111827_10209517013589499_217205061_n

Andreea Bădală & Ștefana Chelaru

Andreea Bădală & Ștefana Chelaru

Andreea Sandu & Mirela Iordache

Andreea Sandu & Mirela Iordache

Antonia Oprea & Annemary Ticheaua

Antonia Oprea & Annemary Ticheaua

Cosmin Năsui & Alin Carpen & Bianca Mann

Cosmin Năsui & Alin Carpen & Bianca Mann

Dragoș Motica & Rotaru Constantin

Dragoș Motica & Rotaru Constantin

Eliza Yokina & Silvia Ionescu

Eliza Yokina & Silvia Ionescu

Eugen Pănescu & Ioana Nenciu & Iulia Pandele

Eugen Pănescu & Ioana Nenciu & Iulia Pandele

Ileana Bîrsan & Cristian Pop

Ileana Bîrsan & Cristian Pop

Matei Câlția & Luminița Dumitrache

Matei Câlția & Luminița Dumitrache

Mădălina Teler & Marius Stanciu

Mădălina Teler & Marius Stanciu

Șerban Țigănaș & Andrei Theodor Ioniță

Șerban Țigănaș & Andrei Theodor Ioniță