Data limita 1 septembrie – Programul MORA EMERGING ediția a III-a 2016

Centrul de Artă MORA lansează apelul de propuneri de proiecte – concepte artistice, din cadrul programului MORA Emerging 2016. Dedicat în exclusivitate artiştilor tineri şi aflaţi la debut, apelul este deschis până la 1 septembrie 2016.
Vor fi selectate 8 propuneri, care urmează a fi realizate şi expuse în Galeria MORA (More Opportunities for Romanian Artists) din Bucureşti. Toate lucrările realizate pe baza propunerilor declarate câştigătoare vor face parte din expoziţia CONCEPT, organizată în luna octombrie în Galeria de artă MORA din Bucureşti.
Câştigătorii apelului vor primi premii in bani (1000 de lei brut/artist) și vor avea posibilitatea să îşi realizeze lucrările în spaţiul Centrului de artă, în perioada 12 septembrie – 14 octombrie 2016 , într-un atelier deschis publicului.
Se acorda un premiu special: o expoziţie personală organizată la Galeria MORA în anul 2017.

Regulament aplicatie

Aplicaţiile pot fi trimise până la data de 1 septembrie, la adresa de email: [email protected] .

Acestea trebuie sa fie sub forma unui pdf, care să conţină:

– CV artist aplicant
– Statement / scrisoare de intentie – max 10 randuri
– Imagini cu lucrari din portofoliul artistului aplicant: minim 5 – maxim 10 sau link catre site, blog pentru vizualizare (cu conditia ca acestea sa poata fi vizualizate online in conditii optime)
– Conceptul proiectului/lucrarii propuse in domeniul artelor vizuale.
– Detalii tehnice: descriere realizare lucrare – materiale, tehnica, dimensiune, sistem de expunere.

Calendarul proiectului

12 mai– 1 septembrie – Open Call concepte artistice

12 septembrie – 14 octombrie – Atelier de dezvoltare concepte si creatie

Se urmăresc aprofundarea semnificațiilor și intențiilor artistului, clarificarea propriilor proiecții și a manierelor posibile de tratare a ideii inițiale, rafinarea proiectelor, de la modul în care sunt realizate, până la modul de prezentare și panotare a lucrărilor create. În cadrul acestei activități, artiștii creează lucrările de artă destinate expoziției de grup, lucrări noi, realizate pe baza conceptelor elaborate ale propunerilor inițiale, și dobândesc abilități noi de prezentare și promovare a propriilor idei creative. Toate lucrările se realizează în spațiul Centrului MORA, cu excepția celor care cer un echipament special, nedisponibil aici.

Workshop :”De la idee la proiect sau cum se scrie despre artă“ – concept/creație texte – 2 sesiuni.
Pentru că una dintre problemele comune ale artiștilor aplicanți este modalitatea de exprimare în scris a conceptelor artistice propuse, începând cu această ediție, proiectul introduce un atelier de redactare texte susținut de un specialist în domeniu, colaborator al Centrului de artă MORA și participant în proiectele sale. Atelierul de texte urmează a oferi artistului experiența și regulile de elaborare a unui text de tip prezentare concept artistic / proiect expozițional, formând abilități necesare propriei promovări profesionale.

Expozitia Concept – expunere lucrări ale artiștilor selectați şi produse în spațiul MORA

Programul anual MORA Emerging oferă oportunităţi de educaţie non-formală, oportunităţi de creaţie, expunere şi promovare pentru artisti tineri si aflati la debut. Este propus de grupul independent de artişti şi manageri ai Asociaţiei din Pod, iniţiatori şi dezvoltatori ai programului I love Bucharest, program de artă publică şi participativă (din 2005), coordonatori ai Galeriei MORA (din 2006), iniţiatori şi coordonatori ai Centrului de Artă MORA (2014).

PARTENERI: Modernism, IQADS, Oraşul Meu, Zeppelin, 438 Play House Production, Concerte-azi.ro , Pe Lipscani.ro, Clubul Ţăranului.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

http://centruldeartamora.ro/apel-catre-artisti/

open call mora 2016