La vârsta de 89 de ani, pictorul Petru Mihuţ este unul din cei mai apreciaţi artişti ai picturii naive din România. Tradiţii, peisaje idilice trasformate în lumi fantastice, duioşie şi o energie aparte a culorii definesc pânzele şi miniaturile sale.

Prin anii 1970, în satul Brusturi Hălmagiu din judeţul Arad, lua fiinţă prima şcoală de pictură naivă din România. Şcoala de pictură naivă de la Brusturi a apărut la iniţiativa pictorului Ion Niţă Nicodim, după ce, cu un an înainte, fusese descoperit de un grup de artişti şi intelectuali care i-au facilitat o expoziţie la Casa Scriitorilor din Bucureşti. Tot la Brusturi se afla şi subinginerul Petru Mihuţ de la Ocolul Silvic, care tocmai îşi descoperea interesul pentru artă, urmând să devină unul din cei mai cunoscuţi artişti ai şcolii. Avea 40 de ani când s-a apucat de pictat, dar pasiunea pentru artă i-a croit un drum nou în viaţă. Începând cu anul 1972, Mihuţ a participat la numeroase expoziţii, atât în țară cât și în Franța, Canada, India, Egipt, Polonia, Ghana, Maroc, SUA, Portugalia, Suedia, Austria, Belgiua, Tunisia, Mexic, Germania sau Elveția.

Ceainăria Green Tea din București găzduiește în prezent 17 tablouri și 7 miniaturi semnate de Petru Mihuț, acestea putând fi vizionate oricând în timpul orelor de program, în Salonul Mare de la parter.  Ceainăria este deschisă între 10:00 – 23:00 în timpul săptămânii, iar sâmbăta şi duminica între 12:00 – 23:00. Amatorii de artă pot savura expoziţia lui Petru Mihuţ împreună cu unul din cele peste 150 de sortimente de ceai din meniu. În plus, toate picturile expuse sunt şi disponibile pentru vânzare.

  

Ceainăria Green Tea

Strada Dr. Burghelea nr. 24, sector 2, Bucureşti

Program: L-V: 10:00 – 23:00

                   S-D: 12:00 – 23:00

greentea.ro

facebook.com/CeainariaGreenTea

Expoziţie-Petru-Mihuţ-la-Ceainăria-Green-Tea