ROMANIAN POLAROID PHOTOGRAPHERS & MOFT PREZINTĂ

EMOTION IN MOTION

KUBE MUSETTE, 15-22 AUGUST 2016

 

Lumea închisă într-o fotografie Polaroid este un țărm nestăvilit de emoție și o poveste cu o viață proprie secretă, în culori calde pe care nu ne mai săturăm să le privim pentru că descriu o lume precum cele care ne apar în vise, spunea poeta și prozatoarea Nora Iuga la întâlnirea cu Romanian Polaroid Photographers, în 2015.

Romanian Polaroid Photographers s-a născut în mai 2015 ca un index fotografic dedicat pasionaților de film instant din România și din jurul lumii. www.polaroids.ro este o capsulă despre magie, inspirație și storytelling prin puterea unor imagini vibrante, fără vârstă și care poartă mai departe nostalgia generațiilor de artiști care au iubit acest format fotografic greu de uitat. Fondat de Ioana Cristina Casapu și Dragoș Mălăescu, proiectul este o poveste de dragoste cu unul dintre cele mai frumoase formate de film analog existente și un tribut adus artiștilor Andy Warhol, Andrei Tarkovsky sau Helmut Newton.

Insuportabila ușurătate a unei fotografii Polaroid în curs de developare

Frumusețea unui Polaroid se păstrează în calitatea sa neperturbată de trecerea timpului și în puterea de a surprinde o instanță irepetabilă din viață, cu toată densitatea și vibrația momentului prezent.

Emotion in Motion este prima expoziție Romanian Polaroid Photographers din București, după ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona și a călătorit prin lume, spunând poveștile a tot mai mulți artiști și țesând o rețea globală de fotografi români care au îmbrățișat imaginarul Polaroid.

Emotion In Motion înseamnă 9 artiști români răspândiți prin toate colțurile lumii și 3 invitați străini ce vor expune între 15 și 22 august 2016 la KUBE Musette, pe Calea Victoriei 114 din București.

Matei Branea, Anton Roland Laub și Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbuț, Ina Ionescu, Barna Nemethi și Andrei Nico (București), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Măgurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) și Rachel Frank (SUA) sunt fotografii care își vor desfășura emoția în mișcare pe parcursul a 7 zile, propunând fie o introspecție în universul intim al corpului feminin, în fotografia de muzică, în ilustrația creată peste o imagine, sau o vedere nouă asupra Mineriadei fotografiate pe Polaroid.

Proiectul Emotion In Motion este realizat cu sprijinul F64 (www.f64.ro).

Rama albă a unei fotografii Polaroid e adânc întipărită în memoria noastră. Pentru generațiile mai tinere reprezintă ceva retro și cool, pentru generațiile mai vechi probabil multe amintiri de vacanță sau de la petreceri, în timp ce pentru pasionații de fotografie e ceva cu totul aparte. Oricum ar fi, Polaroidul va fi mereu un simbol al „democratizării” fotografiei. La F64 ne bucurăm de fiecare dată când auzim de nostalgici care nu au uitat de Polaroid, astfel că ne-a încântat să fim parte din proiect și abia așteptăm vernisarea expoziției.”    Cristina Țintă, Community & Content Specialist F64

Expoziția beneficiază de o instalație interactivă proiectată de MOFT (www.moftplus.com). MOFT este o inițiativă de design ce promovează atitudini și opinii relaxate despre interior, arhitectură și obiect, propunând un produs de uz comun fie el serviciu sau lucru cu nuanțe și înțeles.

“Cum obiectele se mișcă în timp și spațiu, credem că uneori trebuie să cedezi în fața emoției și să te oprești pentru a le privi. Poate să încerci să interacționezi, dar să nu deranjezi. Peste tot în lume sunt amprente care marchează trecerea noastră cu un grad de insistență caracteristic umană.”­
 – Ana Teodorescu și Irina Constantin, MOFT

Producția instalației este realizată cu suportul Parametric Fab, atelier de design și fabricare de mobilier din lemn, prelucrare CNC și modelare obiecte decorative din Corian pentru mediul comercial, industrial și rezidențial. (www.parametricfab.ro)

KUBE Musette este un spațiu ce expune și promovează lucrări de artă autentice și idei inovatoare.

 

 Vizual_EMOTION IN MOTION

Vernisaj: 17 august, ora 19.00, KUBE Musette, Calea Victoriei 114, București

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1055103031205006/

Sponsori: Parametric FAB, MOFT, F64

Parteneri media: VICE, Sub25, Dilema Veche, A LIST Magazine, Beau Monde, Metropotam, Decât O Revistă, Feeder, Polaroid Of The Day, F64 Blog.