În zona Moșilor Vechi, chiar în centrul Capitalei, în parcarea care ocazional devine piață volantă, ai ocazia să întâlnești un artist, rezident al locului: Vasile Mureșan-Murivale.

“Vino să-ți fac o poză cu Dumnezeu, aici langă lucrare! Privește puțin în sus, așa…!” Acesta e felul în care te întâmpină Murivale și urmează o rafală de fotografii.

Cu o creativitate debordantă, Murivale s-a remarcat și prin diversitatea materialelor pe care le alege ca suport pentru picturile sale. De la pânză și hârtie trece usor la tablă, folie de nailon, cartoane, materiale reciclate, sau chiar ziduri. Practic pe tot ce aderă pensula…

“Să-ți prezint noul proiect la care lucrez! Se numește atingerea inefabilului. Sunt ca o înșiruire de fresce pe aceste ziduri vechi. Practic textura lor m-a inspirat. Inițial am găzit o fisură care semăna cu harta României. Acolo am pictat prima oară o Madonă cu pruncul”. Prezentarea continuă, pe zid, apoi pe gard, pe copaci și pe clădirile aneze, ca într-un muzeu în aer liber, în care autorul îți vorbește cu patos, timp în care te pozează și te filmeaza deodată. (dovada aici)

 

foto Lucian Muntean, București 13 iulie 2016.

murivale LM01 murivale LM02 murivale LM03 murivale LM04 murivale LM05 murivale LM06 murivale LM07 murivale LM08 murivale LM09 murivale LM11 murivale LM12 murivale LM13 murivale LM14 murivale LM15 murivale LM16 murivale LM17 murivale LM18 murivale LM19 murivale LM20 murivale LM21 murivale LM22