Tabăra de Arte Vizuale  “Vlaicu Ionescu” ed. a X- a, Călimănești, 17- 27 iulie 2016

 Aflată la ediţia a 10 – a, Tabăra de Arte Vizuale  “Vlaicu Ionescu” doreşte anul acesta să vă reţină atenţia aspupra unei retrospective vizuale a ceea ce au însemnat cele 9 ediţii precedente . Acestea au adunat la un loc pictori şi graficieni din diverse oraşe ale ţării şi din străinătate, care au creat şi au dat însemnătate locului prin care au trecut.

      Purtând numele Vlaicu Ionescu, acest simpozion a reuşit să transforme oraşul de pe malul Oltului într-un centru de artă vizuală, într-o zonă în care cultura, istoria şi turismul şi-au dat întâlnire.

     Lucrările donate de artiştii participanţi la tabăra de creaţie de la Călimăneşti, de-a lungul celor nouă ediţii, sunt parte a unei colecţii pe care Primăria Călimăneşti, organizatoarea evenimentului, a alcătuit-o ca pe o posibilă emblemă culturală şi ca pe un semn al interesului faţă de frumos, pe care edilii locali trebuie să-l manifeste şi să-l transforme, treptat, într-un exemplu de bune practici.

       În acest an, la această ediție aniversară sub curatoriatul Mirelei Trăistaru pictor, membru al U.A.P. din România, artistii: Cuzina- pictor, Dan Badea- pictor, Andrei Păcuraru- fotograf, Rareş Lupu – pictor, Ştefan Neacşu- sculptor, Mihaela Tătulescu-pictor, propun o rememorare a locului, un jurnal de autor , o istorie scrisă în culoare și formă.

     În vederea organizării și promovării evenimentului Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu”, Ediția aX – a anul acesta, Primăria orașului Călimănești, se bucură de parteneri de renume şi anume, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane si filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici.

      Tabăra se va desfășura în orașul Călimănești, județul Vâlcea, în perioada 17 – 27 iulie 2016.

      Vă invităm să ne fiţi alături la cele două vernisaje :

– Luni, 18 iulie 2016, ora 17.00, Deschiderea Taberei, “Retrospectiva- 9 ANI…”

 la Centrul de Informare Turistică din Căciulata.

-Marți,26 iulie 2016, ora 17.00, Vernisajul expoziţiei “Memoria locului…”,care închide Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu”, ed. aX a.

      Vă aşteptăm cu drag!

Contact: [email protected]