ALEXANDRU RĂDVAN
ANIMAL TROPICAL

VERNISAJ: Marți, 5 Iulie 2016
ora 20,00 – 22,00

Marți, 5 iulie 2016, între orele 20:00 – 22:00 va avea loc la ANAID ART GALLERY București vernisajul instalaţiei interactive „Animal Tropical”semnată Alexandru Rădvan, curator Diana Dochia.

Alexandru Rădvan este profesor la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti. Cu un program artistic extrem de coerent şi bine gândit, arta lui Alexandru Rădvan lasă urme adânci în conştiinţa şi memoria privitorului sau a colecţionarului de artă, lucrările sale fiind expuse în cadrul a numeroase expoziţii personale şi de grup interne şi internaţionale organizate cu perseverenţă de-a lungul anilor. Expoziţiile din Ungaria, Germania, Franţa, Luxemburg, Belgia i-au prezentat lucrările alături de nume importante precum Andres Serrano, Georg Baselitz, Bill Viola, Gérard Rancinan, etc.

Instalaţia „Animal Tropical” prezintă publicului amator de artă contemporană cele mai recente preocupări ale artistului. Natura cameleonică a lui Alexandru Rădvan surprinde de fiecare dată privitorul.

Artistul propune repere, origini, identităţi, puncte fixe pe care vizitatorul este nevoit să le descopere în singurătate, în întuneric, în linişte.

Alexandru Rădvan declară: „Căutarea identității, a punctelor fixe, a originilor – originile se pierd, ascunse sub nenumărate straturi, iar după un timp e clar că această căutare nu le va descoperi niciodată. Imaginez scenarii, lumi ( mai precis fragmente de lumi) bazate pe bucățele de cunoștințe, iar toate vorbesc despre un refuz (al meu) de a accepta ritmul în care această lume „reală” aleargă. Aleargă unde, spre ce, nu contează, refuz să mă supun. Tolerez, din spirit de conservare nu din conștiință, dar nu vreau  și nu trebuie să accept.”

Instalaţia „Animal Tropical” poate fi vizitată doar marţi, 5 iulie. 

Curator: Diana Dochia
Alexandru Rădvan „Animal Tropical” @ ANAID ART GALLERY, București