Museum Rocket

Primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului

8 iunie 2016

The Ark, București, România

“Vrem să celebrăm creativitatea în București prin încurajarea unor noi proiecte și parteneriate de afaceri între inovatorii din domeniul cultural și instituții, pentru a-i determina pe participanții noștri să își extindă perspectivele.”

Fondatorii We Are Museums + Museum Rocket

 

“Museum Rocket” este primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului din Europa. Adresându-se în mod special antreprenorilor culturali, evenimentul dorește să creeze un context unic, să stimuleze noi conversații între cultură și tehnologie. Organizația care a inițiat acest concept se numește We Are Museums, comunitatea profesioniștilor pasionați de viitorul muzeelor.  

Desfășurându-se în București, un hub european al industriilor creative și tehnologice aflat în plină dezvoltare, “Museum Rocket” a invitat 20 de start-up-uri europene care lucrează în mod activ pentru a îmbunătăți și îmbogăți experiențele culturale în interiorul și exteriorul muzeelor. Aceste start-up-uri selectate vin din 10 țări și inovează în domenii precum: realitate augmentată, aplicații mobile, printare 3D, vânzare de bilete sau analiză audiențe.

Start-up-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank, care recunoaște și premiază cu această ocazie potențialul remarcabil în antreprenoriatul cultural. Acest premiu va fi desemnat de un juriu profesionist format din Martijn Pronk de la Rijksmuseum (Amsterdam, Olanda), Kalam Ali de la European Pioneers (Berlin, Germania), Sabina Baciu de la Asociația ORICUM (București, România) și membrii fondatori We Are Museums, Diane Drubay și Claire Solery.

“Museum Rocket” se va desfășura pe parcursul zilei de 8 iunie și va include multe prezentări, întâlniri și recomandări la The Ark, București, un loc reprezentativ pentru tinerii creativi din România. În programul evenimentului pot fi remarcați unii dintre cei mai respectați profesioniști din domeniul muzeelor care colaborează deja cu antreprenori creativi, cum ar fi Tate, Rijksmuseum și POLIN Museum. De asemenea, pe parcursul zilei, cei care sunt interesați de sfaturi direct de la diferiți specialiști europeni în domeniul muzeelor și tehnologiei vor avea ocazia să facă acest lucru în cadrul unor sesiuni speciale.

“Museum Rocket” este susținut de UniCredit Bank și de ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București. Evenimentul este co-organizat de Asociația ORICUM, o organizație non-guvernamentală din România care facilitează dezvoltarea industriilor creative, de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și se bucură de parteneriatele cu agenția de artă contemporană Unicat (România) și cu compania Bubbles (Franța) care le oferă participanților soluții inteligente pentru încărcarea dispozitivelor tehnologice.

Museum-Rocket-1 Museum-Rocket-2

Parteneri media: RFI, start-up.ro, Modernism, Feeder, Revista Zeppelin. 

 

 

 

 

Despre UniCredit Bank

 

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un “one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind mai mult de 600.000 de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions

 

 

www.wearemuseums.com