Proiectul “Arta la fereastră – Galeria Simeza” continuă cu lucrări semnate de Bogdan Mateiaș.

Vă așteptăm marți, 26 ianuarie 2016, orele 19.00, la vernisajul celui de-al doilea artist expus pentru a susține protestul față de închiderea galeriei Simeza și a altor spații ale UAP din România.

Coordonatoare proiect: 
Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

 

Proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.

Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti, aflate sub custodia UAP.

Unul dintre aceste spaţii de expunere – Galeria Simeza – a devenit în cei 45 de ani de existenţă un reper important, cunoscut şi apreciat atât de artişti, cât şi de publicul interesat de artă. Considerăm potrivită o încercare de a înlocui, cel puţin temporar, acest spaţiu, urmând exemplele altor acţiuni asemănătoare de sensibilizare a societăţii civile din oraşe precum Timişoara, Cluj sau chiar Bucureşti.

Proiectul reprezintă un mod de a continua activitatea galeriei prin expoziţii care folosesc numai ferestrele galeriei şi nu implică accesul în interior şi doreste să amintească trecătorilor faptul că arta şi artiştii se pot exprima oricând şi oriune, că o galerie nu poate fi închisă, fie ea şi temporar.


Statement:
“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume.”
Existăm atunci când ne dezvăluim publicului. Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.

Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.” Proiectul expune săptămanal lucrări ale artiştilor panotate în vitrinele galeriei. 

ARTA-LA-FEREASTRĂ---SIMEZA---Bogdan-Mateiaș