2016 a fost declarat Anul Cultural Martha Bibescu.
Cu acest prilej, Asociația Istoria Artei în parteneriat cu Palatele Brâncovenești organizează în data de 31 ianuarie următoarele evenimente:
De la orele 17:00, lansarea volumului Oanei Marinache Familia Bibescu – Basarab Brâncoveanu: de la Craiova la Paris” – volum în care sunt trecute în revistă proprietățile familiei boierești și domnești din secolul al XVIII-lea – prima jumătate a secolului al XIX-lea, recuperând etape importante din modernizarea societății românești. 
Prezintă: dr. Ioana Beldiman și dr. Oana Marinache
De la orele 17:30 va avea loc vernisajul expoziției „Martha Bibescu 130”, vor fi trecute în revistă principalele repere ale vieții prințesei prin proiecția video pe Palatul Mogoșoaia, cu fotografiile Marthei Bibescu.
Prezintă: dr. Doina Mândru
Proiectul „Anul Cultural Martha Bibescu 130” a fost inițiat de Asociația Istoria Artei și finanțat de Ministerul Culturii. Evenimentele prilejuite de ziua de naștere a prințesei Martha Bibescu (28 ianuarie 1886, București – 28 noiembrie 1973, Paris) au început în data de 15 ianuarie, desfățurându-se până în 31 ianuarie 2016 la București, Sinaia și Mogoșoaia.
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești este partener în proiect, alături de Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Națională a RomânieiMuzeul Municipiului București, Centrul Cultural Carmen Sylva Sinaia și Ordinul Arhitecților din România.
Anul Cultural Martha Bibescu la Mogoșoaia