Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti, aflate sub custodia UAP.

Unul dintre aceste spaţii de expunere – Galeria Simeza – a devenit în cei 
45 de ani  de existenţă un reper important, cunoscut şi apreciat atât de artişti, cât şi de publicul interesat de artă. Considerăm potrivită o încercare de a înlocui, cel puţin temporar, acest spaţiu, urmând exemplele altor acţiuni asemănătoare de sensibilizare a societăţii civile din oraşe precum Timişoara, Cluj sau chiar Bucureşti.

Proiectul reprezintă un mod de a continua activitatea galeriei prin expoziţii care folosesc numai ferestrele galeriei şi nu implică accesul în interior şi doreste să amintească trecătorilor faptul că arta şi artiştii se pot exprima oricând şi oriune, că o galerie nu poate fi închisă, fie ea şi temporar.

Statement:

“O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume. Existăm atunci când ne dezvăluim publicului.

Fiţi alături de noi într-un protest care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.

Proiectul “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care vă prezentăm în fiecare săptămană, la geamul galeriei,  lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

Proiectul expune săptămanal lucrări ale artiştilor panotate în vitrinele galeriei.

Perioada de desfăşurare a proiectului va fi restricţionată doar de începerea lucrărilor de consolidare a clădirii la parterul căreia se află galeria.

Deschiderea proiectului are loc in data de 19 ianuarie 2016, ora 19, cu vernisajul regretatului grafician Iuri Isar.

Dorim ca fiecare expoziţie să devină un punct de atracţie în cadrul evenimentelor culturale bucureştene, astfel vom demara promovarea evenimentului prin afişe, invitaţii, mediatizare, iar la finalul proiectului editarea catalogului digital “Arta la fereastră – Galeria SIMEZA”.

Coordonatoare proiect: Anca Boeriu, Corina Gabriela Duma

 

IURI ISAR - ARTA LA FEREASTRĂ