CODRU-al meu, al tău, al tuturor!

Zeci de elevi și studenți au început de astăzi un workshop cu tema Festivalului CODRU. Tinerii vor transpune prin pictură pe 40 de manechine cum văd ei natura și cum o pot proteja. Atelierele se vor organiza timp de 4 zile în curtea Liceului de Arte Plastice din Timișoara.

Rezultatul acestei acțiuni va fi prezentat în cadrul festivalului sub numele “Protectorii Codrului”, al cărei mesaj este alianța umanității care care are menirea să ocrotească Codrul de pericolele amenințătoare. Acest workshop este organizat în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice din Timișoara și Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Aceasta este prima acțiune de acest fel, în cel mai scurt timp tinerii vor face concomitent desene pe asfalt în mai multe spații publice din Timișoara.

Între 25-28 august pe scena Festivalul CODRU vor urca Hooverphonic, Nneka, Kadebostany, Deliric X Silent Strike cu CTC & Muse Quartet, Macanache, Surorile Osoianu & Lupii lui Calancea, Implant pentru Refuz, Om la lună, Robin and the Backstabbers, Alexandrina, Alexandra Ușurelu, El Negro, Via Dacă, Jurjak, Melting Dice, DJ Shiver, Gojira & Planet H feat. Psihotrop, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Florin Chilian și Pragu’ de Sus.Iar mulți alți artiști urmează să fie anunțați. Mai multe detalii despre accesul la festival, line-up și alte atracții aici: https://www.codrufestival.ro/

CODRU este puntea creată de noi între natură, muzică și artă. Ne dorim să protejăm și să întinerim Pădurea Bistra, aflată la 4 kilometri de Timișoara, la limita dintre comunele Ghiroda şi Moşniţa. Este o arie protejată de interes național, unde cresc specii prețioase de arbori.

În cele două sesiuni de ecologizare, organizate în 2019 și 2022, împreună cu cei 2.000 de voluntari, am plantat 8.000 de puieți. Fiecare participant la festival se alătură misiunii noastre de reîmpădurire și ecologizare a zonei. Încasările vor fi redirecționate către cauze ecologice.

Eveniment cofinanțat de Consiliului Județean Timiș

Parteneri: Ness, DS Smith, Iulius Town, ZF Group, Fornetti România, The Entertainment Group, Music Service și Universitatea de Vest din Timișoara.

Parteneri Media – Radio Guerilla.