Atelier 4 are plăcerea să vă invite miercuri, 9 decembrie  2015, începând cu ora 19:00, la vernisajul expoziției Soft Hollow a artistei Ada Muntean.

Soft Hollow este o analiză plastică ce urmărește contextualizarea omului în lumea contemporană, o societate ce devine tehnologizată și artificială prin definiție. Expoziția descrie vizual vidul seducător pe care acest tip de societate îl produce, transformând treptat omul într-un android și anihilându-i toate atributele care îl fac uman, golindu-l de sens. Proiectul insistă asupra contrastului dintre organic și anorganic, dintre corpul uman și scheletul metalic de robot, dintre zgârie-nori și petale de flori. Partea fotografică a proiectului ce înfățișează această lume a viitorului nu foarte îndepărtată și deja palpabilă în anumite zone de pe glob este realizată în Canary Wharf din Londra.

Conceput pentru Atelier Patru din Cluj-Napoca, acest solo show se coagulează într-o singură încăpere, lucrările „trăind” individual, dar și colectiv, funcționând în spațiu ca o instalație mixed media de sine stătătoare. Tehnicile folosite sunt desenul și fotografia. Mai apare în plus o coordonată și anume muzica care rulează în fundal și relaționează cu lucrările. Percepția spațiului expozițional se realizează ca un proces simultan: vizualizarea lucrărilor și receptarea muzicii breakbeat care le acompaniază și creează o atmosferă particulară, cu trimitere către o lume rece, hi-tech. – Ada Muntean

Ada Munteanu Atelier 4, Cluj-Napoca (1) Ada Munteanu Atelier 4, Cluj-Napoca (2) Ada Munteanu Atelier 4, Cluj-Napoca (3) Ada Munteanu Atelier 4, Cluj-Napoca (4) Ada Munteanu Atelier 4, Cluj-Napoca (5)