COMUNICAT DE PRESA

CASA DE LICITATII GOLDART
„Locuri și oameni”
Licitație de artă decorativă, grafică, pictură modernă și contemporană

Licitația sfârșitului de toamnă propune o abundență de obiecte decorative ce acoperă cateva continente, de la cele provenite din faimoasele manufacturi europene, la câteva deosebite piese extrem orintale dar și o mică, dar foarte specială colecție de obiecte africane. Rafinamentul, perfecțiunea execuției și stilul desăvârșit sunt amprenta selecției de artă decorativă.
Sub titlul” Locuri si oameni” licitația actuală a selectat opere de certă valoare plastică, peisaje ce reflectă epoca în care au fost create, expresii ale viziunii artistului influențate de social sau chiar de politic. De la alegerea subiectului, la duritatea sau relaxarea încadrării, de la lumina sau cromatica lucrărilor pâna la tipul tușelor ce construiesc imaginea, remarcăm atât artiști contemporani ca: Dan Hatmanu, Marilena Mantescu Isac, Ion Minoiu , Petre Chirea dar și pe deja clasicii Iosif Steurer, Eugen Crăciun, Coca Mețianu, Lucia Dem Balacescu, George Catargi, Maria Banica Orăscu, Leon Al. Biju, Paul Scorțescu și Horia Damian. Specială prin monumentalitate, „Cetatea medievala” semnată de Paul Scorțescu, evocă prin dramatismul clar obscurului poezia unor epoci glorioase.

Sub amprenta locului, dar și a vremurilor, figura umană iși menține valorile estetice, amprentează imaginea artistică cu sensibilitatea și trăirile sale, ca în lucrările semnate de: Rudolf Maximilian, Stefan Jager, Theodor Pallady, Mina Byck Wepper, Aurel Acasandrei, Ștefan Pelmuș sau Ion Minoiu.

Remarcăm și alte două lucrări, expresii ale universului interior, dar marcate de semnul timpurilor în care au fost create: “Natură statică cu ziar și struguri” de Grigore Romano, dezvăluind atmosfera modernității începutului de secol XX, precum și „Natură statică cu lalele și ochelari” de George Ștefănescu, lucrare plină de dinamism și culoare, specifică celei de a doua jumatăți a sec. XX.

Vă invităm sa vă bucurați de expoziția licitației noastre deschisă la Galeria Goldart, Intr. I.L. Caragiale, nr. 1, începând de sâmbătă, 21 noiembrie, orele 11:00-15:00, precum și de luni, 23 noiembrie, până miercuri, 25 noiembrie, orele 09:00-19:00.

Licitația va avea loc în acealași spațiu, miercuri, 25 noiembrie, ora 19:00.

Foto anexate: Dan Hatmanu, Paul Scortescu, Grigore Romano, Petre Chirea, Ruxandra Papa

7-3

25-1 48-1 51-4

51-1