Pe 13 și 15 noiembrie 2015, orele 20.15, sunteți invitați la Teatrul de Artă București, la spectacolul “Omul care mânca lumea”, o reinterpretare într-o cheie regizorală modernă a cotidianul absurd, în care emoții și relații sunt înghițite și alienate de mecanismul robotizant al sistemului meritocrației.

Omul care mânca lumea, după piesa omonimă a dramaturgului și regizorului german Nis-Momme Stockmann, este spectacolul care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane, prin prisma presiunilor pe care aceasta le exercită asupra oamenilor și în care libertatea individului devine doar un concept cu limite sufocante.

Personajul principal, un bărbat de 35 de ani, angajat merituos într-o companie prosperă, obișnuit cu succesul, are de-a face, dintr-o dată, cu problemele tatălui său în vârstă, aflat într-o stare progresivă de degradare psihică și fizică. Încetul cu încetul, lucrurile îi scapă de sub control. Este concediat, se desparte de soția și copiii săi, se îndepărtează de prieteni și nu mai este capabil să facă distincția între responsabilitățile pe care le are și nedreptățile pe care le îndură.

Tânărul autor Nis-Momme Stockmann reușește să creeze un personaj unic și peren și să răspundă unor aspecte precum îmbătrânirea, dependența și dificultățile condiției de tată, soț și prieten – o poveste tulburătoare și un spectacol emoționant despre capitulare, într-o lume a profitului.

În 2009, piesa Omul care mânca lumea  a fost aleasă ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa, de către European Theater Convention, iar un an mai târziu, Nis-Momme Stockmann a fost numit tânărul dramaturg al anului, în cadrul Theater Heute critics’ survey.

 

Punerea în scenă de la București, semnată de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu, pe o traducere de Ciprian Marinescu, este un spectacol emoționant, de la început, până la final.

În distribuție: Șerban Gomoi – Fiul, Romeo Pop – Tatăl, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu – Lisa, Liviu Chițu – Filip, Alexandru Călin – Ulf.

Muzica originală este semnată de Alexandru Suciu.

Foto și grafică, Romeo Boicu.

 

Spectacolul Omul care mânca lumea  este realizat de Asociația OPERA PRIMA în parteneriat cu FUNDAȚIA DIGNITAS, cu sprijinul ArCuB – prin programul de finanțare “Ești București” –, al PMB și al Teatrului de Artă București.

Teatrul de Artă București (TAB) este o companie de teatru, un proiect independent și curajos, născut în aprilie 2010, din iniţiativa şi determinarea creatoare a unui tânăr actor, alături de actori talentaţi, susţinută de alţi artişti şi personalităţi cu renume, toţi însufleţiţi de pasiunea pentru artă, oameni şi comunitate.

 Rezervări și bilete: 0737 904 932 | [email protected] | sau în rețeaua Eventim.