8-12 noiembrie 2015, Piața Mică Sibiu

Deschidere: duminică 8 noiembrie 2015, ora 11.30, lângă Podul Minciunilor

Caravana Meșteshukarilor MBQ Mobil este un proiect al Romano ButiQ, demarat în 2015, care urmărește să îmbine modalitățile de funcționare ale economiei sociale cu vechile tradiții meșteșugărești rome și creativitatea contemporană în materie de design de produs și vestimentar. Astfel, proiectul implică persoane defavorizate social în promovarea de obiecte realizate de artizani romi în colaborare cu designeri contemporani.

Caravana Meșteshukarilor se lansează la Sibiu într-un magazin mobil, plasat în Piața Mică, în perioada 8-12 noiembrie 2015.

Duminică 8 noiembrie 2015, ora 11.30, Caravana Meșteshukarilor îi așteaptă pe sibieni lângă Podul Minciunilor să afle mai multe despre proiect și să ciocnească un pahar pentru „baht” (noroc).

Produsele prezentate sunt dedicate diferitelor tipuri de publicuri, de la sibieni tineri, curioși de abordări inovative ale obiectelor tradiționale, până la turiști români și străini, doritori de obiecte cadou, emblematice locului, prelucrate în note contemporane.

Caravana Meșteshukarilor oferă vizitatorilor produse decorative folositoare, de la platouri din lemn de diverse dimensiuni şi forme, coşuri din răchită şi coajă de alun pentru scopuri diverse, până la ustensile de bucătărie și pentru casă.

obiecte lemn_Caravana Mesteshukarilor MBQ Mobil

Turiștii vor putea găsi suveniruri şi mici cadouri, uşor de transportat, manufacturate din argint, lemn, textil, piele, cupru, fier, răchită şi coajă de alun.

Pentru cei atenți la detalii și pasionați de design, Caravana Meșteshukarilor a pregătit obiecte premium, realizate în colaborare cu designeri, pe bază de materiale cu o valoare ridicată, precum argint, cupru, alamă, piele şi textile de cea mai înaltă calitate: accesorii din piele, argint şi textile, ustensile de gătit din cupru şi alamă, obiecte de decor. Acestea pot fi customizate şi în funcţie de preferinţele vizitatorilor.

Și nu în ultimul rând, Caravana Meșteshukarilor invită vizitatorii să admire produse vestimentare inspirate de portul tradiţional romani, create în colaborare cu designeri de modă şi realizate de croitorese rome.

design vestimentar_Caravana Mesteshukarilor MBQ Mobil_2

Prin colaborarea cu meșteșugari romi, Caravana Meșteshukarilor oferă șansa unei dezvoltări reale celor care doresc să revalorizeze meșteșugul tradiţional rom, aducându-l în prezent și în faţa publicului larg.

Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vieții la natural și de protejare a mediului înconjurător, produsele decorative oferite de Caravana Meșteshukarilor implică o materie primă curată, cunoașterea unui meșteșug trecut prin lunga probă a timpului, mâini iscusite și o utilitate majoră imediată.

 

www.facebook.com/CaravanaMesteshukarilor

 

///////

MBQ Mobil este una dintre cele 7 afaceri sociale lansate prin Proiectul „ButiQ.7” , cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. Mai multe detalii despre proiectul ButiQ.7 sunt disponibile aici: http://butiq7.romanobutiq.ro/