Asociaţia Atelierul de Creaţie te invită, în data de 17 octombrie 2015, de la ora 19.00 la ora 02.00 la cea de-a IV-a ediție a proiectului  Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, pentru a petrece un altfel de sfârșit de săptămână la Centrul de cultură urbană „Casino”, în Parcul Central „Simion Bărnuţiu” din Cluj.

Vă propunem o noapte albă, într-o atmosferă  prietenoasă și plină de inspirație & design, alături de cei peste 15 participanți care au bine meritata reputație de creatori și designeri români. Artiști vizuali, arhitecți, designeri de produs, creatori de produse unicat și sculptori vor expune publicului 100 de produse de autor gata să fie admirate și fotografiate. Vă așteptăm la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri în materie de bijuterie contemporană, de design vestimentar și de creaţii de autor. Intrarea în cadrul evenimentului este liberă, iar atmosfera va fi întreținută de DJ Frunză.

Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este unul din cele mai importante evenimente anuale din România, ce promovează lucrările creatorilor din spaţiul cultural românesc, prin organizarea de expoziţii pop-up în trei oraşe diferite, în trei locaţii de consum de cultură. Finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs  reușește să se extindă de la o ediție la alta, anul acesta incluzând pentru prima oară și Timișoara (31 octombrie, Ambasada) pe lista orașelor gazdă. Bucureștiul nu lipsește nici el de pe listă.

Anul acesta am propus includerea unor proiecte colaterale – expoziţii pop-up, ateliere și deschiderea studio-urilor artiştilor – cu desfășurare în toate oraşele din România, astfel încât comunitatea industriei creative româneşti să beneficieze de vizibilitate naţională.

 

Pagina Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/491449244356481/

De asemenea, bloggerii oficiali ai evenimentului vor prezenta în timp real detalii despre Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediția de Cluj.

Folosiți hashtag-ul #blanchenuit pentru a fi la curent cu noutățile acestui eveniment.

 

Pe parcursul celor patru ani, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs a devenit o platformă activă, de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Proiectul a fost finalist la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact, iar voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este de a susține, promova și dezvolta comunitatea designerilor şi creatorilor de produs din România. De asemenea, proiectul aduce alături designerii şi creatorii de produs din România şi oferă un status bine definit acestei comunităţi din industria creativă. Este un proiect curajos de networking, realizat de o echipă pe măsură, ce crede în comunitatea designerilor şi creatorilor de produs din România.

Asociaţia Atelierul de Creaţie a fost creată în anul 2011 cu scopul de a susţine şi de a promova în mod constant valorile contemporane ale culturii româneşti, implicându-se direct în industria creativă a designului de produs. Ne implicăm din 2011 în promovarea educaţiei culturale prin evenimentele organizate în diferite orașe din România, în protejarea şi valorificarea culturii tradiţionale româneşti în contemporaneitate, iar din 2014 încurajăm mobilitatea culturală prin intermediul evenimentelor de profil din străinătate la care participăm în calitate de reprezentanţi media: Dutch Design Week, Eindhoven, 2015, Târgul internaţional de produse de autor Frankfurt Messe, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design Munchen, 2013-2015.

În 2010, înainte de a avea un statut juridic, am creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro şi http://events.revista-atelierul.ro/), singura revistă dedicată designerilor şi creatorilor de produs din România. Avem peste 50 de voluntari în cadrul asociaţiei, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs în diferite oraşe din România şi suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. În patru ani am publicat peste zece reviste în format online şi suntem co-organizatorii târgului de produse LaBazar al festivalului Femei pe Mătăsari.

afis nacd cluj 2015-min