Până pe 10 octombrie 2015 regizoarele de film de animație se mai pot înscrie la concursul internațional „Tricky Women“, ce va avea loc între 2 și 6 martie 2016 la Viena. Este vorba despre primul și de altfel singurul festival de film de animație dedicat exclusiv regizoarelor. Din anul 2001 evenimentul este organizat anual în capitala Austriei, în luna martie. Marele premiu Tricky Women, oferit de orașul Viena, este dotat cu 4.000 de euro, iar premiul Sawczynski cu 1.000 de euro. Ca premiu în cadrul festivalului este oferită totodată o bursă de trei luni la „quartier21/MuseumsQuartier“, în cadrul programului „Artist in Residence“.

În competiție pot fi înscrise filme de animație, care nu depășesc 40 de minute și care au fost realizate după data de 1 ianuarie 2014 de către regizoare (sunt acceptate și filme care au coregizori).

Festivalul cuprinde și o secțiune necompetitivă, dedicată în 2016 temei „muncă“: condiții de muncă în era digitală, echilibrul dintre muncă și viață, locuri de muncă visate și utopii. Durata maximă a filmelor trebuie să fie tot de cel mult 40 de minute, acestea pot fi însă produse și înainte de 2014.

Pentru ambele secțiuni filmele pot fi trimise până cel târziu pe data de 10 octombrie 2015 prin intermediul platformei www.shortfilmdepot.com  sau direct către organizatorii Tricky Women. Mai multe informații precum și regulamentul complet al competiției se găsesc pe pagina oficială a festivalului http://www.trickywomen.at/en.

Tricky Women Animation Festival

Sursa: COMPRESS