Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane și Gallery vă invită vineri, 18 septembrie, de la ora 19.00, în str. Leonida nr. 9-11 (în centru, de la Romană pe Eminescu) la o seară specială de inițiere în “ceremonia ceaiului” într-un acompaniament de muzică la erhu!

Deși, în zilele noastre, ceaiul pare o băutură destul de comună, el are o istorie bogată, de cel puțin 4000 de ani. Deoarece legendele ceaiului pornesc din China, și cea mai veche și cunoscută ceremonie a ceaiului este legată tot de cultura chineză. În timpul dinastiei Tang ceaiul era băut mai ales pentru gustul său, devenind, datorită importanței pe care o avea, subiectul unei cărți în trei volume numită Cha Jing (“Cartea sacră a ceaiului”), scrisă de Lu Yu, poet chinez.
În China există un mod special de a bea și a servi ceaiul. Această cultură a ceaiului poartă denumirea de Cha Dao. Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă așteaptă vineri, 18 septembrie 2015, în spațiul cultural Gallery, să cunoaștem această cale a ceaiului. În timpul ceremoniei vom asculta piese instrumentale tradiționale cântate la instrumentul muzical cu două coarde, numit erhu, cunoscut și sub denumirea de “vioara chinezească”.
Evenimentul este organizat în colaborare cu Institutul Confucius din București. Modul de preparare şi servire a ceaiului conform metodei tradiționale din China va fi prezentat de Li Zhao, iar seara de muzică la erhu va fi susținută de către reprezentanţii Institutului Confucius din Bucureşti.
Dacă sunteți iubitori ai ceaiului și vreți să admirați arta de preparare a acestuia după metoda tradițională din China, vă așteptăm vineri, ora 19.00, la Gallery!

 

ceremonia ceaiului