Oameni și animale la mare

Nu cred că vor dispărea vreodată de pe plajele din Constanța și Mamaia nici pescărușii și nici țiganii vânzători ambulanți. Și unii și alții produc sunete specifice, articulate sau nu.

În schimb, cei ce-și tratează-n soare afecțiunile cu nămol, sunt tăcuți. Tăcuți precum minunații pești din Acvariul de pe Faleză. Faleza, cea cu Cazinoul scorojit și cu scândura bătută-n geam.

Pisicile constanțene nu au nimic împotriva acestei situații și nici cățeii turiști. Cu siguranță, calul va avea nici el nimic de zis: va continua sa tragă, supus, la trăsura cu turiști proaspăt îngreunați cu o ceafă de porc la grătar și cartofi prăjiți, stinse din belșug cu bere de import. Zărganul, la fel ca și midiile, sunt mai rare, și nu se plimbă cu trăsura. Bine că, oricât ar fi apa de mică, salvamarii au prepeleac de observare și costume roșii mulate pe bronz.

Oameni și animale la mare. Pe litoral.

Text si foto Călin HENTEA

1 Pe plaja din Constanta, la fel ca altadata 2 Iepurasul alb atractia candida a teraselor de pe bulevardul Tomis 2 Pescarusul din Constanta 4 O pisica indiferenta la turisti 5 Ceea ce a mai rams dintr-un zargan, pestele cu oase verzi 6 In acvariu e mai multa culoare si armonie decat pe strada 7 Dar calul, oare ce zicea 8 Porumb fiert sau mamaliga pe cocean 9 Picioarele mele in marea de la Mamaia 10 Fructe de padure proaspete, manca-t-as! 11 Namol si baloane pe faleza din Mamaia in miezul lui cuptor 12 O familie fericita 13 Un catel fericit 14 Un pescarus fericit 15 Presa mobilizata pentru a vedea opecistii in actiune 16 Salvamari la datorie